Не збиті і не сухі. Такі пишні та соковиті котлети ви ще ніколи не готували

Котлети - це класика домашньої кухні, улюблена страва багатьох. Їх можна готувати з різного м'яса, з додаванням овочів, сиру, грибів, і кожен раз отримувати новий смак. Сьогодні Дніпровська порадниця поділиться з вами секретами приготування по-справжньому апетитних та соковитих котлет, які нікого не залишать байдужими.

Чому в ресторанах такі смачні та пишні котлети? Тому що шеф-кухарі знають одну невелику хитрість — несподіваний інгредієнт, який вони додають до фаршу.
А йдеться про розпушувач тіста, який потрібно ретельно перемішати з фаршем для приготування котлет.
Розпушувач тіста позитивно впливає не тільки на текстуру тіста, але і на м'ясний або курячий фарш.

фарш
Завдяки цьому інгредієнту котлети виходять дуже пишними, соковитими, а значить і дуже смачними.
Якщо під рукою не розпушувача, то можна додати у фарш звичайну соду.
На кілограм фаршу достатньо пакетика розпушувача або 1/2 чайної ложки соди.
А ви пробували додавати розпушувач у фарш?
Поділіться враженням від результату у коментарях.

Є ще один спосіб приготування пухких та соковитих котлет. 

Під час приготування котлет іноді буває, що готові м’ясні вироби плоскі та збиті. На смак досить сухі та жорсткі, що робить страву не приємною. Щоб цього не було, потрібна одна маленька хитрість. 

Пишність котлет напряму залежить від цибулі. Дрібно порізана цибуля робить соковитим. Відповідно під час смаження м’ясо рівномірно разом із соком готується. Фарш не встигає “всмажитися” і стати сухим.

Якщо все ж так сталося, що підсмажені котлети досить жорсткі, то рекомендуємо їх протушкувати у бульйоні чи у воді.

котлети

1. Вибір м'яса:

Найкраще використовувати м'ясо з жирком, наприклад, свинячий ошийок, яловичу лопатку або курячі стегна.
Можна також використовувати фарш, але краще приготувати його самостійно, щоб бути впевненим у якості.

2. Правильний фарш:

Перемелюйте м'ясо на м'ясорубці з дрібною решіткою.
Додайте до фаршу подрібнену цибулю, тертий часник, батон, замочений у молоці, та яйце.
Ретельно вимішайте фарш, додайте сіль, перець та спеції за смаком.
Відбийте фарш руками кілька разів, щоб він став більш щільним.

3. Формування та обсмажування:

Змочіть руки водою, щоб фарш не липнув.
Сформуйте котлети бажаної форми та розміру.
Обваляйте котлети в борошні, панірувальних сухарях або манній крупі.
Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні.
Викладіть котлети на сковороду і обсмажуйте з обох боків до золотистого кольору.

4. Соковитість – наш пріоритет:

Не додавайте занадто багато рідини до фаршу, інакше котлети будуть розпадатися.
Не перемішуйте фарш занадто довго, щоб він не став жорстким.
Не кладіть котлети на холодну сковороду, інакше вони пустять сік і стануть сухими.
Не перевертайте котлети занадто часто, щоб вони встигли прожаритися всередині.
Після обсмаження можна довести котлети до готовності в духовці або тушкувати в соусі.

5. Експериментуйте та насолоджуйтесь:

Не бійтеся експериментувати з рецептами та додавати свої улюблені інгредієнти!
Додайте зелень, тертий сир, гриби, овочі, щоб зробити котлети ще більш апетитними.
Подавайте котлети з улюбленим гарніром, салатом або соусом.
Спробуйте приготувати котлети за цими порадами, і я впевнена, що вони стануть улюбленою стравою вашої сім'ї!

котлета2

Смачного!