Розвиваємо та навчаємо управлінським якостям за програмою People Management (кращі світові практики з управління персоналом)

Модульний курс People Management – це програма з навчання та розвитку управлінських якостей, розрахована на керівників різних рівнів. 

Окремо талановитих співробітників багато, згуртованих команд – одиниці. Саме будувати команду вчаться керівники «Оріль-Лідера». Ключову роль в успішній команді відіграє розвиток комбінації довіри та технологій. Співробітник має довіряти керівництву, системі, колезі, запропонованим рішенням. Команда, в якій не потрібно контролювати кожен крок – ефективна команда!

Тренінги з People Management на підприємстві було розпочато ще до повномасштабної війни. Поступово навчальний процес відновили, й на птахофабриці стартував навчальний курс People Management 2.0. Новою тренеркою стала Юлія Конупа, старший фахівець із корпоративного навчання персоналу МХП у супроводі команди HR. Юлія представила свій авторський погляд на навчальний курс. People Management 2.0 дозволяє закріпити на практиці інструменти управління командами, які залишаться з керівниками в подальшій роботі. Також додалися два нові модулі, що доповнюють курс новими знаннями та можливостями для розвитку.

People Management - кращі світові практики з управління персоналом

Програма тренінгу будувалась на підставі корпоративних компетенцій, які своєю чергою прописані бізнесом. У період усього навчання учасники познайомились з демократичними підходами управління колективом, темою зворотного зв’язку, як інструменту управління ефективністю та загалом попрактикувались у комунікації. Усі інструменти, які отримують учасники ефективні та дієві, і за умови регулярного їх застосування, люди зможуть демонструвати певну поведінку. Учасники як завжди різні в тому числі й за рівнем керівних ланок. Мені цікаво, що у них завжди є своя думка, якою вони готові ділитись, – розповідає про проєкт Юлія Конупа, яка проводить тренінги з 2022 року.

Управління персоналом також відіграє вирішальну роль у залученні та мотивації працівників. Важливо створити позитивне робоче середовище, в якому працівники відчувають, що їх цінують й поважають. Цього можна досягти за допомогою ефективної комунікації, програм визнання, надання можливостей для кар'єрного зростання та формування позитивної копоративної культури. Залучені та вмотивовані працівники з більшою ймовірністю будуть продуктивними, інноваційними та лояльними до підприємства.

People Management - кращі світові практики з управління персоналом

Це навчання дуже корисне. Воно вчить більше слухати колег та задавати їм правильні питання. Цікавитись життям та настроєм працівників та дякувати підлеглим за будь-які досягнення, - розповідає про принципи відповідального лідерства Ольга Юзефович, завідувачка складу готової продукції.