«Руханка, процедури, киснева пінка»: як у Дніпрі піклуються про здоров'я літніх містян

Поважний вік - це не привід відмовлятись від фізичної активності. Навпаки, лімфодренажні вправи, ЛФК, йога та скандинавська хода дуже гарно впливають на стан здоровья літніх мешканців Дніпра. Про це піклуються у Дніпровському міському територіальному центрі, відділи якого працюють у кожному районі міста, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро ТВ.

За словами директорки Дніпровського міського територіального центру Ольги Мешко, підопічними закладу є більше ніж 11,6 тис. мешканців міста, зокрема й ВПО.

Працюють відділення «Догляд вдома», «Денного перебування». В останньому організовано соціальну адаптацію, денний догляд.

терцентр Дніпро

Наші підопічні відвідують фізичні активності, зокрема й гімнастику для різної вікової категорії. Йдеться про різні лімфодренажні вправи, ЛФК, йогу, плейстик, ритміку, пілатес тощо. А ще є скандинавська хода. Наш заклад не лікувальний, а профілактичний із оздоровчими процедурами. У нас є підопічні, які перенесли інсульти, інфаркти, переломи. Тож наші спеціалісти допомагають їм у реабілітації. Є гарні результати. А ще в нас є фізіотерапевтичні процедури (масажі, дарсонваль, магніт тощо) під наглядом медичних працівників відповідно до призначення сімейного лікаря. Усе це в комплексі покращує фізичний стан та здоров’я наших підопічних. Вони також полюбляють займатися творчістю у закладі. Такі заняття добре розвивають моторику рук. Усього відділення денного перебування міського терцентру відвідують 2 200 осіб, – розповіла Ольга Мешко.

Серед відвідувачів терцентру є і внутрішньо переміщені особи.

терцентр Дніпро

Олена Кузьменко родом із Сєвєродонецька, а нині мешкає у Дніпрі. Жінка почала відвідувати міський терцентр торік.

Гарних слів не вистачить для цього чудового закладу. Щодня сюди приходжу до кабінету ЛФК, де з тренером займаємося різною фізичною активністю. Після неї так гарно і бадьоро себе почуваю. А ще відвідую дихальну гімнастику, масаж, процедури, зокрема й магніт, хомут. Дають нам смачну й корисну кисневу пінку. Тут така до нас повага і турбота. Такий ввічливий і чуйний колектив. Із усім допоможуть, відгукнуться. Так добре, що у Дніпрі є такий заклад, де піклуються про осіб поважного віку, – говорить пані Олена.

У територіальному центрі працює й фізіотерапевтичний кабінет.

терцентр Дніпро

Неля Іванівна раніше проживала у Гуляй Полі, а зараз у Дніпрі. Сьогодні, 10 жовтня, жінка прийшла до фізіотерапевтичного кабінету терцентру.

терцентр Дніпро

Переступивши поріг терцентру, я оживаю. Вже другий рік приходжу сюди щодня. Із задоволенням відвідую руханку, скандинавську ходу.  Мешкаю на 7 поверсі і ліфтом не користуюся. Щодня проходжу 606 сходів. Це завдяки й тому, що відвідую й дихальну гімнастику. А ще проходжу тут різні процедури. У комплексі це дозволяє мені гарно себе почувати і підтримувати здоров’я. Гарний заклад з чудовим персоналом, – підкреслила Неля Іванівна.

Також раніше ми писали На Дніпропетровщині після дощу люди збирають врожай білих грибів (відео)