Сало в розсолі: рецепт, який ви будете готувати щотижня
Сало в розсолі - це традиційна українська закуска, яка користується популярністю у всьому світі. Воно має ніжний смак і аромат, а також довго зберігається. Цей рецепт допоможе вам приготувати сало в розсолі, яке буде соковитим і ароматним.
Інгредієнти
Грудинка свинини - 1 кг.
Вода - 1 л.
Сіль - 150 г.
Запашний перець - 3 шт.
Лавровий лист - 2 шт.
Чорний перець - на свій смак.
Часник - 4-5 зубчиків.
Приготування:
- Грудинку свинини нарізаємо на невеликі шматочки і добре перчимо.
- У літр води всипаємо запашний перець, 150 г солі та доводимо до кипіння.
- Викладаємо сало в контейнер або банку разом із часником та лавровим листом. І заливаємо гарячим розсолом.
- Коли розсіл охолоне, забираємо контейнер або банку в холодильник на 4 дні.
- Через 4 дні зливаємо розсіл і забираємо сало в морозилку.
Сало в розсолі можна вживати як самостійну закуску, так і використовувати для приготування інших страв, наприклад, борщу, солянки або бутербродів.