Саме Дніпро зараз потребує ще більше молодіжних центрів. Як міська влада піклується про дітей та активну молодь

Цей проект розпочався у Дніпрі в 2022 році. Його мета — дати можливість молодим людям активно волонтерити, повідомляє Дніпровська панорама.

В межах чергування по місту директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання, Дар’я Біла, завітала до Молодіжного центру Дніпра, аби перевірити виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова, щодо залучення міжнародної допомоги та грантової підтримки молоддю. Також чергова по місту приїхала до двох закладів позашкільної освіти, аби перевірити виконання доручення очільника міста, щодо облаштування найпростіших укриттів.

Назар Кирилюк, учасник молодіжної програми «ВІДНОВА:UA» з Рівненщини:

підтримка молоді Дніпро

Україна у нас цільна держава і кожен регіон – це по суті і є Україна.  Тому чим краще стає кожен регіон, тим краще стає Україна. Відповідно ми приїжджаємо наприклад у Дніпро, бачимо такий класний молодіжний центр, якщо у місті такого немає, в тебе з’являється величезне бажання зробити щось подібне. Саме тому це є важливе і я дуже задоволений що я саме тут.

Ярослав Храпський, програмний координатор національної програми залучення молоді «ВІДНОВА:UA»:

підтримка молоді Дніпро

Міста обиралися саме командами. У нас був відкритий конкурс. У нас був пріоритет на малі громади і центри, які працюють і потребують підтримки. Власне у Дніпрі була якісна заявки ми її відібрали і ми повинні розуміти що Дніпро зараз є великим центром, який приймає велику кількість переміщених осіб. Кількість людей у Дніпрі є дуже великою, вона на другому місці після Києва, тому треба розуміти що Дніпро потребує ще більше молодіжних центрів.

Зараз у підпорядкуванні департаменту молодіжної політики 15 найпростіших укриттів. 6 із них вже отримали акти від ДСНС.

Дар’я Біла розповила:

підтримка молоді Дніпро

Решта укриттів потребують доопрацювання. В цілому це доопрацювання не такі масштабні як тут. Загалом це система протипожежної безпеки, та дообладнання вентиляції. Тому у нас так виходить що кожного тижня ми маємо нові акти, і маємо надію що 15 вересня у нас будуть 15 чистових актів.

Вже у вересні розпочнуть свою роботу усі 8 закладів позашкільної освіти підпорядковані департаменту.

Також ми писали “Сморід нестерпний, вікна зачинені постійно”. Чи дотримується Коксохімічний завод Дніпра екологічних норм