Смак літа взимку. Рецепт сацебелі з помідорів

Стиглі літні томати на зиму заготовляють по-різному: їх й маринують, роблять сік, томатну пасту, борщову заправку. А ось якщо ви хочете відчути справжній смак літа з нотками Грузії, Дніпровська панорама ділиться рецептом сацебелі, який можна використовувати як соус до страв, так і як заправку до салатів.

Інгредієнти:

5 кг помідорів;
2 кг болгарського перцю;
4 шт. гострого перцю;
2 головки часнику;
4 ст. л хмелі-сунелі;
4 ст. л уцхо-сунелі;
2 ст. л коріандру;
5 ст. л солі.

рецепт сацебелі Дніпро


Приготування:

Перекрутити через м'ясорубку овочі. Поставити на вогонь. Додати спеції і все добре перемішати. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 15 хвилин. Розлити по стерилізованих банках. Заготівля прекрасно зберігається при кімнатній температурі або в підвалі (погребі). Подавати до м'яса, птиці та риби. Так само можна використовувати в приготуванні чахохбілі або як заправку до салату.

Також раніше ми писали Простіше не буває. Кабачковий рулет із грибами