Квашені яблука в банках: дуже простий рецепт

Квашені яблука  - це страва, яку у холодну пору стане справжньою знахідкою. Тому вже зараз краще подбати про приготування квашених, або як їх ще називають, мочених яблук. Простим рецептом їх приготування ділиться "Дніпровська панорама".

Інгредієнти для квашених яблук

  • 2 кг невеликих яблук
  • 3 л води
  • 150 г цукру
  • 2 ст.л. солі
  • 150 г меду
  • Листя винограду та смородини

Приготування квашених яблук

  1. Яблука промити й скласти у великий емальований таз.
  2. Сіль, цукор і мед змішати з водою, довести до кипіння й уварити.
  3. Зняти з вогню й одразу вилити на яблука. Додати листя винограду та смородини.
  4. Зверху покласти тарілку і поставити вантаж. Залишити для бродіння за кімнатної температури близько двох тижнів.
  5. Готові  яблука покласти в стерилізовані банки. Маринад процідити ,закип'ятити і залити ним яблука. Закатати ключем.

Смачного!