Самонарізи та болти: що дніпряни можуть знайти у звичайній шаурмі

Майже місяць тому, 21 червня, стало відомо, що після споживання шаурми на вулиці Грушевського, 56 багато людей потрапили до лікарень з тяжким отруєнням. Кореспонденту Дніпровської панорами вдалося поспілкуватися с продавцем, який вже давно займається виготовленням саме цієї страви. Він робить шаурму по 12 годин на день і знає про неї все. Чого тільки не знаходили всередині цього фаствуду....

photo_2023-07-10_19-09-45

Працює чоловік у кіоску біля зупинки громадського транспорту. Продавець представився Романом і на наш запит повідомив, що санітарної книжки в нього немає. Інші документи, такі як: дозвіл на торгівлю та сертифікат відповідності продукції, за його словами, також потрібно просити у власника торгової точки. Тобто документи, які гарантують безпеку клієнта надати він не зміг

«Скажу вам, так, сертифікат відповідності харчової продукції, а саме шаурми неможливо отримати, бо це досі є напівзаконним», - виправдовується він.

Стосовно засобів гігієни — вони також відсутні, є раковина, де можна помити руки, проте ні антисептиків, ні інших антибактеріальних засобів помічено не було. Санвузол відсутній, тому щоб сходити в туалет доводиться бігти до сусіднього закладу. Чоловік додав, що через інцидент, який стався днями, клієнти стали на регулярній основі просити надати вищеназвані документи, проте незважаючи на їх відсутність, людей, які бажають поласувати цією стравою, менше не стало.

photo_2023-07-10_19-17-27photo_2023-07-10_19-09-47

У самому м'ясі  доводиться знаходити моторошні речі 

Також чоловік розповів, що по місту є лише троє постачальників м'яса у подібні заклади. На жаль, тут теж не обійшлося без ексцесів. За словами продавця, часом у  йому доводилося знаходити моторошні речі такі як саморізи, болти та багато чого іншого, що там явно не повинно бути присутнім.

Найбільша проблема у шаурмі

До речі, Роман назвав соус найбільшою проблемою у шаурмі, додавши, що саме через нього виникають отруєння, оскільки соус не тримають у належних умовах, тобто у холодильнику за відповідної температури, а залишають у легкодоступному місці на прилавку, незважаючи на спеку.

Попри це, Роман додав, що у своїй шаурмі він впевнений на сто відсотків, оскільки, якщо отруяться його клієнти отруїться і він, бо, каже, що сам щодня вживає свою продукцію

Перевірено на собі:

шаурма в Дніпрі

При купівлі шаурми в цьому закладі, вибір ліг на класичну гостру шаурму. Продукти у страві відповідають заявленим. Присутня гострота зеленого перцю, але картопля суха, відчувається, що лежить на вітрині вже довго.

За добу жодних ознак отруєння не виявлено. Проте ризикувати все ж таки не варто. Намагайтеся купувати в перевірних місцях, де є відповідні документи!

Читайте також: Шаурма – справа тонка. Як приготувати для неї східний соус