Сапер завжди йде перший. Бійці тероборони Дніпра показали реальну швидкість просування ЗСУ вперед (відео)

Кожен кілометр просування вперед сил ЗСУ - це години, або навіть дні важкої роботи наших захисників. Сапер Окремої бригади територіальної оборони Дніпра разом з побратимами показав реальну швидкість, з якою рухається штурмова група у “новій” лісозмузі. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Бригада опубліковала у соцмережі кадри, на яких видно просування штурмої групи слідом за сапером. Вони рухаються дуже повільно, тому що сапер ретельно досліджує дорогу.  

У ворога дуже велика матеріальна база, дуже велики склади мін - і протипіхотних й протитанкових. Тому завжди треба все робити максимально непомітно , максимально тихо й просуватися максимально повільно, Коли просуваємось вперед, займаємо якісь позиціі, сапер завжди йде першим, - розповідає сапер Андрій.

За його словами, коли крайній раз вони рухалися вперед у составі штурмової групи, то перші 300 метрій пройшли дуже швидко - лише за 2-3 години, а наступні 600 метрій бійці йшли увесь день.

Сапер показав знайдену закладену ворогом нажимну міну, яка спрацьовує від навантаженні 15-30 кг. На відео записан процес знешкодження прихованої у траві міни.

Детальніше - у відео.

Нагадаємо, раніше ми писали, що бійці тероборони Дніпра показали, як працюють "Партизани".