Серпень принесе відразу дві повні. Що це означає

Серпень 2023 року, який почнеться уже наступного вівторка, стане особливим місяцем - в ньому буде дві повні: Осетровий Місяць і Блакитний Місяць, а між ними - молодик. Крім того, обидві повні будуть супермісяцями. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Зазвичай за місяць буває тільки одна повня - приблизно кожні 29,5 днів. Друга повня в одному місяці -  рідкісне явище. Вона відбувається в середньому кожні два з половиною роки. Другий за місяць повний місяць називають Блакитним. 

Повня 1 серпня: Осетровий Місяць

Перший повний місяць серпня - Осетровий. Назва походить з індіанських традицій та відображає особливості саме цього повного місяця. У багатьох племен, що жили на берегах Великих озер, серпень вважався найвдалішим часом для лову осетра. 

1 серпня о 20:33 за київським часом. Повня буде у знаку Водолія. 

Осетровий Місяць перебуватиме на відстані 357 530 км від Землі (для порівняння: середня відстань між Місяцем та Землею становить 384 400 км). Ця повня буде на 7,1% більше і на 15,6% яскравішою, ніж звичайний повний Місяць.

Повня 31 серпня: Синій Місяць

У серпні 2023 року ми побачимо Блакитний Місяць, ця повня стане другою в календарному місяці. Вона настане  31 серпня о 03:35 за київським часом й буде у знаку Риби.

Блакитний Місяць підійде до Землі ближче, ніж будь-яка інша повня (357 344 км). Це означає, що він буде найбільшим і яскравим повним місяцем цього року - на 7,2% більше і на 15,7% яскравішою, ніж звичайний повний Місяць.

Що не можна робити у повню

  • Обрізати волосся. В деяких культурах вірять, що стрижка або фарбування волосся на Повний місяць можуть призвести до його випадання.
  • Починати нові проєкти або угоди - вважають, що це не принесе успіху або матиме погані наслідки.
  • Робити нові посіви або садити рослини - це може спричинити погане зростання рослин або знизити врожай.
  • Приймати важливі рішення. Повню пов'язують з емоційною нестабільністю, тому може порадувати утриматися від прийняття важливих рішень.
  • Закладати фундаменти або будувати нові будівлі. Відповідно до певних вірувань, будівництво в повний місяць може призвести до незадовільної якості будівлі або принести нещастя.
  • Планувати складні операції або процедури. Деякі люди вважають, що на повний місяць кров може густішати, що може вплинути на здоров'я.

Нагадаємо, раніше ми писали, що півстоліття тому найсильніша злива затопила Дніпро. Як це було.