Їх цілі кубла. У Дніпрі прокинулись змії (Відео)

У Дніпрі з підвищенням температури у різних місцях зустрічають багато змій. Це говорить про те, що вони прокинулися від зимової сплячки та перейшли в активну життєдіяльність. Так, один із мешканців зняв поодиноких і скупчення змій на Заводській Набережній, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на ДніпроTV.

Серпентологи радять тим часом обмежити відвідування лісосмуг. А під час перебування поблизу водойм бути обережними і уважно дивитися під ноги. Вважається, що змія може вкусити, тільки якщо людина її зачепить першою, або випадково настане.

Про це дивіться у випуску новин:

Передплатник телеграм-каналу Труха-Дніпро зобразив клубок змій на Заводській Набережній:

Змії не обмежилися Монастирським островом.

Їх також дуже багато на Заводській Набережній біля пам'ятника, – написав передплатник.

Фахівці відзначають, що якщо ви побачили в природі, особливо в прибережній зоні скупчення змій – не треба викликати рятувальників, змії у своєму природному середовищі. Справа в тому, що цього року тепло прийшло досить пізно і змії тільки-но починають прокидатися, залишати свої зимівники і розповзаються в різні боки. І майже відразу ж у всіх змій настає сезон спарювання.

У жодному разі не варто підходити близько до зміїв, щоб розібратися небезпечні вони чи ні, краще за них просто обійти стороною.

Ті змії, що потрапили на відео, дуже схоже на водяних вужів.

До речі, у Дніпропетровській області і в самому місті зустрічаються 6 видів змій, 4 з них рідкісні червонокнижні та два види поширені – водяний і звичайний.

Єдина отруйна змія – степова гадюка, але вона трапляється вкрай рідко. Це змія невеликого розміру з характерною смужкою на спині.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Дніпропетровщині зафіксували африканську чуму свиней. Подробиці