Шанс на нове життя для "Авангарду": у Придніпровську зібрали підписи у підтримку проведення аукціону та реконструкції легендарного стадіону

Стадіон "Авангард" розташований на лівому березу Дніпра, у Придніпровську. Колись він був перлиною житлового масиву Придніпровськ та базою для тренувань багатьох легендарних спортивних команд України. Зараз тут занедбане та старе поле та приміщення, які розвалюються. Втім, серед місцевих жителів стадіон і досі популярний, й тому люди вважають, що його потрібно обов'язково реконструювати. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Стадіон Авангард

Стадіон "Авангард" мав славетне минуле: на його поле виходили відомі футболісти, в тому числі легендарний Валерій Лобановський. Колись стадіон належав Придніпровській ТЕС. За словами голови Лівобережної адміністрації Дніпровської міськради Юрія Федька, з часом власники перестали приділяти стадіону увагу і на початку 21 століття його передали у власність міста.

Стадіон Авангард

Але комплексна реконструкція цього стадіону потребує дуже великої кількості коштів. На жаль, постанова Кабміну України №590 про заборону капітальних видатків на будівництво спортивних об'єктів під час воєнного стану не дозволить навіть частково розраховувати на участь державного бюджету. Тому на сьогоднішній день міська влада виступила з ініціативою про виставлення його на аукціон, без зміни цільового призначення - тобто стадіон й після реконструкції повинен залишитися стадіоном.

Стадіон Авангард

У суботу, 20 травня, на житловому масиві Придніпровськ провели збір підписів серед місцевих жителів за те, щоб стадіон "Авангард" отримав нового власника через проведення відкритого та прозорого аукціону, без зміни цільового призначення. А згодом й нове життя після реконструкції.

Збір підписів

Студент коледжу

Роман Ревенюк, студент місцевого коледжу, каже, що уроки фізкультури іноді проходять на "Авангарді". Але стан самого стадіону викликає негативні емоції:

"Зламані сидіння, багато бруду, сміття... На стадіоні вигулюють тварин. А стадіон повинен бути стадіоном. Тому дуже важливо, що ним хтось займався".

Мешканець Придніпровська

Місцевий житель Корнієвський Валерій впевнений, що цільове призначення стадіону повинно залишатися й після аукціону:

"Багато дітей приходять грати у футбол на стадіон. І все це безкоштовно. Люди похилого віку, які займаються бігом або спортивною ходою, також приходять сюди, щоб займатися. Звісно, стадіон потрібно привести в нормальний стан. Але важливо, щоб новий власник не міняв призначення стадіону та не розпочав якесь будівництво".

Мешканка Придніпровська

Жителька Придніпровська Ірина, за фахом медпрацівник, впевнена, що стадіон потрібен для дітей, для їх розвитку:

"Я сама мама та працюю з дітьми. І бачу, що дітям дуже потрібен спорт. Для нас дуже важливо, щоб з'явився інвестор, який приведе до ладу стадіон, шоб діти могли займатися на ньому різними видами спорту... Звісно, "Авангарду" потрібна повна реконструкція - поміняти покриття, сидіння, зробити приміщення, щоб діти могли займатися у секціях. На весь Самарський район це єдиний великий стадіон, де діти можуть ходити та займатися спортом. І дуже жаль, що така територія занедбана..."

Мешканець Придніпровська

Сергій Козлов впевнений, що стадіон потрібен для того, щоб була здорова нація у майбутньому:

"Ми повинні відновити спортивні резерви, які зникли після того, як стадіон став занедбаний. Це важливо для нашого майбутнього. Тому реконструкція стадіона необхідна всім нам, і необхідно знайти інвестора, який привів би його до ладу".

photo_2023-05-20_14-27-25

Мешканка Самарського району Олена Сауленко каже, що реконструкція стадіону обов'язково потрібна, і потрібна якомога скоріше, щоб не втратити шанс на відновлення та інвесторські гроші:

"Зараз важливо не втратити шанс на відновлення стадіону, бо з'явились люди, які з невідомих причин підбурюють людей виступати проти. Ми боїмося, щоб його не спіткала доля Набережної на Перемозі 5, яку через їхні виступи вирішили будувати в іншому місці".

Збір підписів

Збір підписів

Взагалі збір підписів для проведення аукціону викликав певний ажіотаж серед жителів Придніпровська. Вони охоче ставили підписи та ділилися думками про те, що "Авангард" є об'єктом, який дуже важливий для місцевих мешканців. Тому потрібно обов'язково провести аукціон та знайти інвестора, який реконструює стадіон. Стадіон, який за багато років вже став одним із символів Самарського району.

Стадіон Авангард

Зібрані підписи мешканців у підтримку проведення аукціону та реконструкцію стадіону "Авангард" передадуть на розгляд до Дніпровської міської ради.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що відновлення легендарного стадіону може відродити великий футбол у Дніпрі.