Шансів було мало. Лікарі в Дніпрі врятували руку пацієнта після важкого поранення

В одній із міських клінічних лікарень Дніпра провели унікальне хірургічне втручання, що дозволило зберегти кінцівку і життя пацієнта, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на 16 міську клінічну лікарню.

Подібні операції проводять далеко не в кожній лікарні. Нещасний випадок ставля з громадянином, який отримав важке ножове поранення плеча, внаслідок якого втратив багато крові.

Після надання кваліфікованої першої медичної допомоги бригадою швидкої медичної допомоги, з накладеним турнікетом був доставлений в нашу лікарню з клінікою гострої крововтрати та відсутністю пульсу на руці. Такі травми є небезпечними для життя та часто призводять до втрати кінцівки, якщо згаяно час до надання кваліфікованої медичної допомоги, - відзначають медики.

Пацієнта одразу ж направили до операційної.

Бригада у складі судинного хірурга та травматологів вчасно провела хірургічну реконструкцію перерізаної плечової артерії.

Далі лікарі відділення реанімації доклали зусиль для стабілізації його стану після операції та відновлення крововтрати.

Пульс на артеріях та кровопостачання кінцівки на фоні проведеного лікування відновилися. Зараз завдяки зусиллям команди спеціалістів пацієнту вже краще. Він не тільки залишився живим, але і не втратив руку, незважаючи на значну загрозу, - пояснили в лікарні.

Нагадаємо, раніше ми писали: Чи потрібна операція, як у Джолі: відомий онколог з Дніпра розповів, як уникнути раку молочної залози