Школярі з Дніпра відправили свої експерименти в космос

Дві команди з Дніпропетровського відділення Малої академії наук відвідали мис Канаверал (США) під час запуску ракети «SpaceX Dragon» з їхніми експериментами на борту. Це сталося в рамках 17-ї місії SSEP — міжнародної програми космічних учнівських експериментів, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Дніпропетровське відділення МАН.

Дніпровські школярі успішно пройшли відбір у міжнародну програму SSEP і отримали можливість відправити свої експерименти в космос. 

Один із переможних проєктів дніпропетровських школярів — це дослідження впливу гумінових речовин на одноклітинні гриби в умовах мікрогравітації. Його авторами є вихованці Дніпровського державного аграрно-економічного університету під керівництвом Білан Марини Володимирівни.

Інший проєкт — це вивчення впливу мікрогравітації та перевантаження на дифузію в металах. Його авторами є вихованці Криворізького ліцею №129 під керівництвом Лихопавло Наталії Юріївни.

МАН

Учні, які працювали над проєктами, відвідали мис Канаверал у США, щоб побачити запуск ракети «SpaceX Dragon», на якій їхні експерименти відправилися в космос. Під час поїздки вони також відвідали Космічний центр імені Кеннеді та Науковий центр Орландо. Учні зустрілися з американськими вченими та інженерами, які розповіли їм про свою роботу.

МАН

Ми дуже раді, що наші учні отримали таку можливість. Це не просто цікава подорож, а й справжній науковий досвід, який допоможе їм у подальшій кар’єрі, — зазначила керівник Дніпропетровського відділення Малої академії наук Наталія Бондаренко.

МАН

Експерименти дніпровських школярів перебуватимуть на орбіті протягом 30 днів. Дніпровські школярі мріють продовжити свою наукову діяльність і стати справжніми вченими.

Нагадаємо, раніше ми писали: Дніпро збільшив щомісячні виплати для молодих педагогів