Що робити з кутею, яка залишилась після Святвечора

Святвечір - це особлива ніч для українців. У цей день ми збираємося всією сім'єю за столом, щоб розділити багату кутю. Але що робити з кутею, яка залишилась після свята, про це повідомляє Дніпровська панорама.

Традиційно кутю, яка залишилась після Святвечора, не можна викидати. Вона символізує достаток і благополуччя. Тому кутю зазвичай згодовують домашнім тваринам, наприклад, курям або поросятам.

Також кутю можна використовувати для приготування інших страв. Наприклад, її можна додати в тісто для коржів або пирогів. Або ж можна приготувати кутю з молоком і фруктами.

Ось кілька рецептів, які ви можете спробувати:

Кутя з молоком і фруктами

 Откроется в новом окне stolycia.com.ua
Кутя з молоком і фруктами

Інгредієнти:

1/2 склянки куті
1 склянка молока
1 баночка консервованих фруктів (вишня, персики, абрикоси)
цукор за смаком

Приготування:

Кутю залити молоком і поставити на вогонь.
Варити на слабкому вогні, помішуючи, до загустіння.
Додати фрукти і цукор за смаком.
Цей рецепт дуже простий і швидкий у приготуванні. Він ідеально підходить для тих, хто хоче використати залишки куті. Фрукти додадуть страві приємний смак і аромат.

Кутя в коржі

Інгредієнти:

1/2 склянки куті
1 яйце
1/2 склянки молока
1/2 склянки борошна
цукор за смаком


Приготування:

Кутю залити молоком і дати настоятися.
Додати яйце, борошно і цукор за смаком.
Замісити тісто.
Розкачати тісто і вирізати коржі.
Випікати коржі в духовці при 180 градусах до готовності.
Цей рецепт - це чудовий спосіб перетворити кутю в смачний десерт. Коржі виходять ніжними та повітряними.

Кутя в пирог

Інгредієнти:

1/2 склянки куті
1/2 склянки молока
1/2 склянки цукру
1 яйце
1/2 чайної ложки ванільного цукру
1 столова ложка родзинок
1 столова ложка кураги
1 столова ложка цукатів
1/2 чайної ложки кориці
1/2 чайної ложки мускатного горіха

кутя

Приготування:

Кутю залити молоком і дати настоятися.
Додати цукор, яйце, ванільний цукор, родзинки, курагу, цукати, корицю та мускатний горіх.
Замісити тісто.
Розкачати тісто і викласти в форму для пирога.
Випікати пиріг в духовці при 180 градусах до готовності.
Цей рецепт - це чудовий спосіб використати залишки куті для приготування ароматного пирога. Пиріг виходить ніжним і солодким.

Висновок:

Кутя - це смачна і поживна страва, яку можна використовувати для приготування інших страв. Тому не бійтеся експериментувати і знайти свій улюблений рецепт.

Додаткова інформація:

Кутю можна зберігати в холодильнику до трьох днів.
Перед приготуванням куті її слід промити в прохолодній воді, щоб видалити зайвий крохмаль.
Для приготування куті можна використовувати будь-який вид крупи, наприклад, пшеницю, ячмінь або рис.