Шоколадно-вишневий торт з кислинкою. Пекла на ювілей свекрухи
Днями мені негайно треба було спекти торт, адже у свекрухи був ювілей. Я зупинилася на перевіреному рецепті. Торт вийшов смачний, ніжний, солодкий з кислинкою. Свекруха й гості були задоволені. Як готувати, розкаже Дніпровська панорама.
Торт (шоколадно-вишневий). (Форма d - 18 см.)
Бісквіт (на кип‘ятку):
- борошно - 150 г;
- молоко - 75 мл;
- яйце - 1 шт;
- олія - 50 мл;
- цукор - 150 г;
- какао - 30 г;
- розпушувач - 5 г;
- сода - 5 г;
- кип‘яток - 65 мл.
Вишневий прошарок
- вишня (свіжа або заморожена)- 350 г,
- цукор - 100 г;
- крохмаль - 1,5 ч.л (+1,5ст.л води)
- лимонний сік - 1 ст.л;
- желатин - 6 г (+3 ст.л води)
Крем
- вершки 33% - 250 мл;
- вершковий сир - 400 г;
- цукрова пудра - 100 г;
Готуємо бісквіт:
Усі інгредієнти змішати до однорідності, в кінці додати соду і залити кип‘ятком. Перелити в форму (у мене роз’ємна, дно застелене фольгою і зверху я теж накриваю фольгою, в кінці знімаю) та випікати при температурі 160-170 градусів близько 40-60 хв.до сухої шпажки (орінтуйтеся на свою духовку.)
Готовий бісквіт остудити, обгорнути плівкою і помістити в холодильник на кілька годин а лише тоді розрізати (я розрізала на 3 коржі).
Готуємо вишневий прошарок:
Залити желатин водою та залишити набухатина 10 хв.
Вишні переблендерити, додати цукор та поставити на вогонь до розчинення цукру.
Змішати крохмаль з водою та лимонний соком та додати до вишень і помішуючи довести суміш до кипіння. Зняти з вогню.
Желатин розігріти (в мікрохвильовій поетапно) до рідкого стану і влити в охолоджену вишневу масу, змішати все та помістити в холодильник на 2-3 годин. На виході має бути густа маса, яка після стояння зібраного торту в холодильнику загусне до потрібної консистенції.
Готуємо крем:
Холодні вершки і вершковий сир помістити в ємкість і збивати міксером до загустіння. В середині збивання поступово додавати цукрову пудру. Поставити в холодильник на годину-дві перед використанням.
Для пропитки коржів я використовувала заварену натуральну каву.
Збирання торту:
Викласти корж на підставку, злегка просочити пропиткою (не сильно), з крему зробити бортик по краю коржа (крем в кулінарному мішку), в середину викласти вишневу масу, зверху покрити рівномірно кремом та викласти слідуючий корж. Повторити все як з попереднім. Закріпити все в кулінарному кільці і поставити а холодильник на ніч.
Зняти кільце, обмастити кремом боки і верхній корж, за бажанням вирівняти (на професійне вирівнювання в рецепті крем не вказаний), прикрасити по смаку. Я просто змастила верх коржа і боки присипала крихтою.
Смачного!
Рецептом поділилася Юлія Симончук
https://instagram.com/cook_julija_simonchuk?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Раніше ми писали: Хурма - буквально "божественна груша". Кому життєво необхідно їсти хурму, а кому категорично не можна