Ситний обід та кімнати із запахом мила: як живуть військовополонені росіяни в українському полоні

З початку повномасштабної війни вже тисячі росіян потрапляли у полон українців. Табір для військовополонених росіян розміром з невелике село знаходиться на заході України. По суті це масштабний бетонний майданчик із парканом, колючим дротом та вежами спостереження по периметру, де є барбершоп та місця для роботи. Як живуть військовополонені росіяни в українському полоні - повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на РБК-Україна.

Як розповів під час огляду території табору співробітник оперативного штабу Петро, ​​полонені окупанти заходять сюди через огляд, санчастину, карантинний ізолятор та барбершоп.

В їдальні розміщені умивальники та висять дзеркала. Але поки полонені чоловіки миють руки, витирають їх рушниками, ніхто не піднімає голову і не дивиться на себе в дзеркало.

Військовополонені росіяни

На обід військовополоненим дають борщ, кашу з м'ясом, капустяний салат та чверть буханця білого хліба. Після чого ті беруть алюмінієві тарілки на таці, які їм роздають чергові в білих одноразових халатах та шапочках, і сідають за столи. Їдять полонені швидко, дивляться в одну точку та не розмовляють один з одним.

Після чого кожна четвірка, що сидить за столом, встає і на три-чотири каже українською: "Дякую за обід". Як зазначив з усмішкою співробітник табору: "Кілька слів українською запам'ятати не складно".

Сама їжа для полонених росіян виглядає ситно. Мешканці табору не виглядають голодними та виснаженими. І це дуже контрастує з тим, якими виснаженими та схудлими із ворожого полону повертаються українці.

Полонені в Україні

Кімнати, де утримуються полонені росіяни, виглядають акуратно та із запахом мила. Також на території дзеркала у різьбленій рамі.

Місць роботи для полонених окупантів кілька. Зокрема, йдеться про кілька цехів. В одному, наприклад, виготовляють подарункові пакети. А у іншому цеху полонені плетуть крісла та дивани, які потім стоять на літніх терасах у кафе та на чиїхось дачах.