Скандал у Дніпрі. У маршрутці пасажирка посварила водіїв з військовими (Ексклюзив)

У Дніпрі зранку 26 листопада у маршрутці №124а стався інцидент: водій, начебто, не хотів везти військового з інвалідністю. На жаль, в наш час новини про такі випадки стали з'являтися у ЗМІ частіше. Можливо, хтось таким чином підігріває інтерес до видання, а по суті спекулює на військовій темі. І такі новини, правдиві вони чи ні, ранять у саме серце. Кореспондент "Дніпровської панорами" вирішили поцікавитися і дізнатись, що відбувалось насправді у маршрутці №124а того дня.

Інцидент стався на проспекті Слобожанському

За словами Любові Штаній, яка стала очевидцем інциденту, все відбулося у неділю, об 11.30. На одній із зупинок до салону зайшов військовий і показав посвідчення УБД, щоб скористатися пільгою на проїзд. Але водій, нібито, почав скандалити і не хотів везти чоловіка, натомість вимагав або заплатити за проїзд, або вийти з салону. За військового, начеб то, заплатили інші пасажири. Повну історію інциденту опублікував у себе на Facebook Валерій Касьяненко.

за словами Штаній

У заявниці особиста неприязнь - департамент транспорту

Ми розібрались у ситуації і з. Як пояснили у департаменті транспорту Дніпровської міської ради, інформація вказана у даному дописі не підтверджується.

Так, дійсно мав випадок коли до салону цього автобусу зайшов пасажир з інвалідністю 3-ї групи з протезом. Однак він не показував жодного посвідчення УБД і взагалі навряд його має.

Водій не взяв з нього кошти за проїзд, бо ця людина регулярно користується цим автобусним маршрутом і його всі водії знають в обличчя.

Зі слів водія в нього виникла гостра дискусія саме з людиною, що написала цей допис. Вірогідніше саме через це у заявниці, через особисту неприязнь, і виникла ідея наклепу на водія.

Дуже гірко, що у такий складний час знаходяться люди, що через власні образи намагаються посварити окремі групи громадян. Особливо коли це стосується намагання "натравити" військових на водіїв громадського транспорту, які щоденно возять тисячі військових безкоштовно, - пояснили в департаменті

Що каже водій

Ексклюзивно "Дніпровській панорамі" водій Євген розповів, що подібна історія з ним вже траплялась кілька років тому, але тоді в його салоні стояв відеореєстратор і завдяки йому швидко розібрались, що було насправді.

номер

Це просто наклеп і маячня чистої води. У салоні військового не було, а був інвалід, а справа в тому, що за проїзд жінки, яка намагалась проїхати безплатно як пільговик, хтось заплатив. А вже потім вона приплутала сюди військового, як вона написала, буцімто я його не пустив. Так хай вона визначиться, я його заставив заплатити чи не пустив, Бо це вже дуже великі розбіжності. Колеги-водії, кому показував фото, добре знають її та уловки, на які вона йде, аби проїхати безплатно.

Євген запевняє, що навіть, коли до нього заходять військові й намагаються оплатити проїзд, він їх везе безплатно.

Якщо до мене в салон заходять військові у формі, але ще не мають посвідчень, натомість дають гроші за проїзд, я їх не беру, кажу: "Дякую! Проходьте". Бо я сам все чудово розумію. В мене б совісті не вистачило з військових з посвідченням ще й брати гроші. Звичайно, я б хотів знайти тих пасажирів, які тоді їхали, там було ще дві жінки, які заспокоювали пасажирку, - каже водій.

Про нього самого люди гарної думки, адже їздять з ним на роботу й додому:

пасажир

Водій розповідає, що тепер обов'язково придбає собі в салон відеореєстратор, тому що в іншому випадку нервів на всіх не вистачить. Краще розрахуватись, ніж доводити зворотнє.

Тому не радимо пасажирам у час, коли йде війна, спекулювати на темі пільйового проїзду для військомих.

Нагадаємо, раніше ми писали: Мешканці Дніпра попереджають, що невідомі труять собак. Є перші жертви