Скандал у Харківській поліклініці, де купували взуття й футболки по 5-6 тис грн

Службове розслідування через закупівлю дорогих футболок і кросівок для медиків проведуть у Харківській поліклініці №24. Головного лікаря за розпорядженням міського голови наразі відсторонили від посади, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Суспільне.

Аналітики Харківського антикорупційного центру виявили, що під час повномасштабної війни у червні 2023 року поліклініка уклала договір на закупівлю чотирьох футболок загальною вартістю у 21 тисячу гривень.

Ціна чоловічої футболки Polo в Інтернеті коливається від 400 до 2000 гривень. Але поліклініка в декілька разів перевищила вартість дорогих футболок. У травні поліклініка у того ж ФОПа придбала дві футболки Polo XXL взагалі по 6276 гривень, — йдеться у повідомленні антикорупційного центру.

скриншот

Також згідно з системою Prozorro, у квітні 2023 року поліклініка придбала дві пари жіночих кросівок по 6430 гривень. А у червні купили зелений мох за 50 тисяч гривень.

ХАЦ поспілкувався з контактною особою поліклініки №24 Іваном Плякою. Він підтвердив такі ціни на одяг. За його словами, це спеціалізований одяг для лікарів, зроблений на замовлення, — повідомили в антикорупційному центрі.

За даними аналітиків антикорупційного центру, за час співпраці з ФОПом Артема Клименка поліклініка уклала договорів на понад 10 мільйонів гривень.

Також виявилось, що це не остання переплата на закупівлях у цій поліклініці.

Офісний папір поліклініка придбала по 396 гривень за одну пачку на загальну суму 250 тисяч гривень. При тому, що в супермаркетах він коштує від 160 до 220 грн.

Ну там же якість впливає. Більш товстий. Якість. Більш якісний, – прокоментував цю закупівлю представник поліклініки Іван Пляка.

За інформацією Харківського антикорупційного центру, тільки на цій закупівлі переплата могла скласти понад 100 тисяч гривень.

Звісно, після такого вже не вражає переплата цією поліклінікою майже вдвічі за водонагрівач. Виробник пропонує бойлер за 8929 грн., а поліклініка віддала 17140 грн. Або кондиціонер мобільний, який поліклініка №24 придбала за 31 600 грн., а міська поліклініка № 8 купила вдвічі дешевше, за 16 100 грн, – зазначають у Центрі.

Мило поліклініка купила по 41,6 грн. за брусок, у той час як у торгових центрах воно коштує  22 грн. Туалетний папір, який поліклініка купує по 1113 грн. за упаковку, можна придбати по 434-635 грн.

За даними сайту Prozorro, поліклініка за останні роки заплатила за різними угодами 175 мільйонів гривень. За інформацією Антикорупційного центру, тендери, укладені непрозоро, становлять 108 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали: Це не сон. У Дніпрі на Озерці впали ціни на сало (фото)