Скандал у Нікополі. Мер прокоментував закупівлю будматеріалів за завищеними цінами (відео)

У Нікополі, як у місті що знаходиться під постійними обстрілами, процес закупок будівельних матеріалів не припиняється, бо потрібно ремонтувати житло містян та створювати нове. Втім окремі закупівлі привернули увагу Центру журналістських розслідувань. Виявилося, що у Нікополі придбали партію ОСБ-плит дорожче, ніж в інших містах України. Передає Дніпровська панорама з посиланням на Новини Нікополя.

В ході недавньої прес-конференції мер Нікополя Олександр Саюк  прокоментував ситуацію.

Це дійсно дуже неприємний момент. І я, як і говорив раніше, коли ще не був міським головою, буду прибирати негативні моменти, – зазначив Олександр Саюк.

Звичайно, проконтролювати всі управління, відділи, комунальні підприємства, садочки, школи, неможливо. Але все рано чи пізно з’ясовується. Адже у місті працює система контролю.

Ми все одно  дійшли б до контролю цього підприємства, і  це побачили. Це є неприємним. І незважаючи на всі обставини (були обстріли, було важко, до нас не хотіли їхати, не хотіли надавати в борг), треба було знаходити такі рішення, які були б в інтересах громади і дотримувались законів закупівель,- сказав Саюк.

Відділ контролю відпрацював інформацію, факт підтверджено, дані про завищені ціни закупівель ОСБ-плит передані до правоохоронних органів.

Ми не слідчий орган, ми не суд, ми не виносимо рішення, тому чекаємо на висновки правоохоронних органів,– підсумував міський голова Нікополя.

Раніше ми писали про Размер компенсации увеличен: сколько будут получать работодатели Днепропетровщины за трудоустройство переселенцев.