Скільки коштує і як правильно обрати ліхтар чи лампу у Дніпрі

Зима 2022 року повністю змінила життя у Дніпрі. Через часті відключення електроенергії, більшість громадян зіткнулися з такими проблемами, як: відсутність світла і води, страшенний холод, поганий Інтернет та звʼязок. Але завдяки наявності генераторів, ліхтарів, ламп та повербанків, ситуацію вдалось виправити. Наступна зима вже близько і більшість українців не знають, чого зараз очікувати? Аби краще розуміти ситуацію та допомогти нормально перенести зиму, "Дніпровська понарама" з посиланням на "НМ" підготувала  вам декілька порад.

Скільки коштує і як правильно обрати ліхтар чи лампу у Дніпрі

Пан Олександр, електрослюсар, досвідчений експерт з питань електроніки, під час відключення світла частіше використовував налобний ліхтар.

Скільки коштує і як правильно обрати ліхтар чи лампу у Дніпрі

Якщо ви зібрались купувати налобний ліхтар, то вирішуйте спочатку для чого він вам потрібний, -- радить він. -- Наприклад, якщо ви плануєте користуватися ним під час блекауту, то краще купувати ліхтар на батарейках, тому що він буде коштувати дешевше і вам не потрібно буде витрачати час на зарядку, як це буває з акумуляторними ліхтарями.  А ось якщо потрібен ліхтар для більш масштабної ситуації, наприклад, для виконання певних робіт, то краще брати акумуляторний. І я б рекомендував без додаткових функцій, по типу різнокольорового світла і так далі, тому що вони і коштують дорожче, і у більшості випадків ці функції не використовуються.

Ми провели аналіз інтернет-магазинів, в яких можна придбати ці пристрої.

Скільки коштує і як правильно обрати ліхтар чи лампу у Дніпрі
Налобний ліхтар на батарейках на OLX коштує від 130 грн, на акумуляторах -- від 160 грн. 
На Prom.ua середня ціна 350 грн (враховуючи акції, можна придбати пристрій і за 170 грн). 
Можна також купити ліхтар у спеціалізованих магазинах, його ціна складає від 199 грн"

Скільки коштує і як правильно обрати ліхтар чи лампу у Дніпрі

Я ніколи не звертала увагу на налобний ліхтар, який лежав у скрині мого чоловіка", -- розповідає Катерина, яка приїхала з Німеччини у період блекауту. --  "Коли перший раз вимкнули світло, то він став першим, до чого я потяглася. Для мене головне те, що він зручний та заряду вистачає надовго. Під час блекауту я користувалася ще USB-світильниками та лампами. Це повноцінні LED-лампи, які підключаються до ноутбука або портативного зарядного пристрою через USB-порт без будь-яких перехідників. Вартість -- від 150 грн за лампу. Вона дуже економна, тому спокійно вистачало на 4 години.

Скільки коштує і як правильно обрати ліхтар чи лампу у Дніпрі

Катерина робила під нею все: готувала їжу, читала, працювала.

Мені подобається, що вона займає мало місця, тому можна залишити таку лампу в кожній кімнаті, щоб у разі потреби знайти її з закритими очима, -- каже жінка.

На повноцінну лампу, яка працює від USB цінова категорія наразі така: 
-- на OLX лампа  коштує від 225 до 700 грн, 
-- на платформі  PROM.UA ціни за лампу складають від 450 грн за акцією. 
-- В інших магазинах ціна лампи становить від 129 грн.
Ціна маленької USB лампи -- від 25 грн.

Також раніше ми писали У небі над Дніпропетровщиною знищили ворожий безпілотник