Склянка кефіру та 1 яйце. Бабуся навчила готувати смачні пиріжки. Чоловік нахвалює
Радимо приготувати смачні пиріжки за бабусиним рецептом. Впевнені, страва вам дуже сподобається, а начинка може бути різна, передає Дніпровська панорама.
Ингредієнти
кефір - 250 мл;
яйце - шт.;
сіль - ч. л.;
цукор - ст. л.;
рослинна олія - 30 мл;
борошно - 400 г;
розпушувач - ч. л.;
відварена картопля - 400 г;
цибуля ріпчаста - шт.;
петрушка – пучок.
Приготування
У мисці з кефіром змішуємо яйце, сіль, цукровий пісок та олію. До отриманої суміші висипаємо борошно, з'єднане з розпушувачем, руками замішуємо не липке та податливе тісто.
Забираємо тісто в целофановий пакет, залишаємо в теплі на 15 хвилин. Для начинки розминаємо в пюре очищену відварену картоплю. Нарізаємо чверть кільцями цибулю і обсмажуємо в олії до м'якості.
Дрібно шаткуємо пучок петрушки, викладаємо разом з цибулею в картопляне пюре. Начинку солимо до смаку, змішуємо компоненти.
Тісто ділимо на 16 колобків, які накриваємо целофаном та рушником. По черзі розминаємо кожен колобок у невеликий коржик, куди викладаємо ложку начинки.
Запечатуємо начинку в тісті, перевертаємо пиріжки швом униз. У розпеченій олії на середньому вогні обсмажуємо пиріжки до золотистої скоринки.
За рахунок кефіру тісто для пиріжків виходить повітряним та м'яким.
Начинку для цього рецепту можна вибрати іншу, наприклад м'ясну або капустяну.
Нагадаємо, раніше ми писали
Як швидко приготувати картопляні кульки з сиром