Смачні соуси з порічок на зиму: забудьте про нудне варення

Літо щедро дарує нам не лише сонце та тепло, а й щедрий урожай свіжих фруктів та ягід. Саме час подбати про запаси вітамінів на зиму, адже домашні заготовки – це завжди смачно, корисно і економно, повідомляє Дніпровська порадниця.

Сьогодні ми пропонуємо вам відійти від звичних рецептів варення та желе з червоної смородини і приготувати оригінальні соуси, які стануть чудовою добавкою до м'яса, риби, а також доповнять смак сирних та овочевих страв.

Кисло-солодкий соус з порічок до м’яса

Інгредієнти

Порічки 500 г.
Цукор 200 г.
Кориця 0,5 ч. л.
Чорний мелений перець.
Оцет 50 мл.

Приготування

500 г помитих порічок треба перетерти через дрібне сито, масу поставити на вогонь і проварити, не доводячи до кипіння. Додаємо 200 г цукру, пів чайної ложки меленої кориці і перемішуємо. Після цього додаємо 50 мл оцту, доводимо до кипіння і варимо ще 3 хвилини. Соус до м’яса готовий, його можна розкласти в простерилізовані банки і зберігати в холодному приміщенні.

Соус з порічок зі спеціями

Інгредієнти

Порічки 1 кг.
Цукор 200-300 г.
Спеції (часник, перець, мускатний горіх, кінза, хмелі-сунелі, імбир, мʼята).
Яблучний оцет 40 мл.

Приготування

Порічки подрібнити блендером і варити на середньому вогні приблизно 10 хвилин. Потім масу треба перетерти через сито. З одного кілограма ягід вийде 800 мл пюре. Повертаємо масу знову на вогонь, додаємо 200 г (за бажанням можна більше) цукру, неповну чайну ложку солі, спеції за бажанням (часник, перець, мускатний горіх, кінза, хмелі-сунелі, імбир, мʼята) і проварюємо на середньому вогні ще 10 хвилин. Додаємо 40 мл яблучного оцту і знову доводимо соус до кипіння. Розливаємо в стерилізовані банки, закриваємо кришками і даємо охолонути.

Соус з порічок до м’яса з часником

Інгредієнти

Порічки 3 кгю
Цукор 500 г.
Часник 3 головки.
Сіль 3 ст. л.
Карі 4 ст. л.
Чорний мелений перець 1 ч. л.
Червоний мелений перець 1 ч. л.
Крохмаль 3 ст. л.

Приготування

На 3 літрові банки перебитої блендером і перетертої на сито червоної смородини додаємо 3 головки перетертого часнику, 0,5 кг цукру, 3 ст.л солі, 4 ст.л карі, 1 ч.л чорного меленого перцю, 1 ч.л червоного меленого перцю. Все доводимо до кипіння і варимо 30 хв. Потім повільно вводимо розведені у воді 3 ст. л крохмалю, варимо ще 10 хв. Отриману масу розливаємо в стерильні баночки і закриваємо кришками.

Також раніше ми писали Компот з черешень. Топ смачних та простих рецептів