Смачний спогад дитинства: як приготувати справжні українські вергуни
Вергуни — це не просто солодка випічка, це символ українського гостинного столу, який несе в собі тепло бабусиних рук і запах свята. Легкі, хрусткі, присипані цукровою пудрою, вони ідеально доповнюють каву, чай або ж просто слугують швидким смаколиком. Головний секрет вергунів — правильне, еластичне тісто та швидке смаження у великій кількості олії. Як приготувати вергуни, про це розповість Дніпровська порадниця.
Пропонуємо класичний, перевірений часом рецепт, що гарантує ідеальну текстуру: Вергуни на сметані з "бабусиним секретом".
Як приготувати вергуни. Класичний простий рецепт
Борошно - 600 г
Яйця - 1 шт.
Цукор - 100 г
Сода - 0,5 ч. л.
Кисле молоко - 250 мл
Рослинна олія - 150 мл
Цукрова пудра - за смаком
Збити яйця з цукром до утворення білої пишної піни. Додати кисле молоко, все перемішати. Ввести погашену оцтом соду.
Просіяти борошно і додати його до яєчно-молочної суміші. Замісити тісто – воно буде трохи липким. Залишити тісто під рушником на 10 хвилин.
Присипати робочу поверхню борошном або змастити олією, розкачати тісто в тонкий пласт і вирізати прямокутники. Надрізати кожен по центру й перекрутити тісто.
Обсмажувати вергуни в розпеченій олії до зарум'янювання. Готові хрусткі ласощі присипати цукровою пудрою.
Фінальний штрих
Перекладіть гарячі або теплі вергуни на тарілку. Рясно, не шкодуючи, посипте їх цукровою пудрою. Цукрова пудра тане на теплих вергунах, створюючи ніжну скоринку.
Смачного! Подавайте вергуни з молоком, узваром або просто до чаю.
Нагадаємо, раніше ми писали
Золота осінь на вашому столі: як приготувати ніжну гарбузово-апельсинову запіканку