Смачно, як у бабусі: рецепт пирогів зі штрейзелем

Пироги зі штрейзелем – це класичний десерт, який нагадує про дитинство та домашній затишок. Соковита начинка з фруктів або ягід, покрита хрусткою крихтою, не залишить байдужим жодного гурмана. Про це повідомляє Дніпровська порадниця

Що таке штрейзель — це прикраса на хлібобулочних і борошняних кондитерських виробах у вигляді солодких борошняно-масляних крихт великого розміру, якими їх посипають перед випічкою.

Як приготувати пироги зі штрейзелем  

Інгредієнти:

Борошно - 500 г.
Яйця - 2 шт.
Молоко - 160 мл.
Масло - 70 г.
Цукор - 100 г.
Дріжджі - 7 г (сухі).
Ванільний цукор - 10г.
Сіль - 2 г.

Начинка:

Сливи, вишні, яблука або будь що інше - 500 г.
Цукор - 120 г.
Крохмаль - 6 г.

Штрейзель:


Борошно - 40 г.
Масло (холодне) - 20 г.
Цукор - 20 г.

Приготування:

1. Дріжджі з цукром 1 ст. л. розтираємо, додаємо тепле молоко і 1 ст.л борошна. Перемішуємо, накриваємо і відставляємо до утворення «шапки».
2. Збиваємо яйця з цукром, сіллю. Додаємо масло, опару і перемішуємо. 
3. Просіюємо частинами борошно і замішуємо тісто. Кладемо у змащений олією посуд, накриваємо, даємо підійти щоб збільшилося в три рази.
4. Обминаємо тісто і ділимо на 16 частин. Формуємо з них кульки.
5. Ріжемо сливи, перемішуємо з цукром і крохмалем.
6. Формуємо пиріжки. Даємо ще раз підійти, змащуємо збитим яйцем з каплею молока. 
7. Посипаємо штрейзелем. Випікаємо при температурі 180 градусів 25 хв.

Поради для господинь

Ви можете експериментувати з різними видами фруктів та ягід для начинки: вишні, груші, абрикоси, чорниця тощо.
Для більш солодкого смаку можна додати більше цукру в штрейзель.
Для більш пікантного смаку можна додати трохи кориці або імбиру.
Пиріг зі штрейзелем можна прикрасити цукровою пудрою, ягодами або листочками м'яти.

Нагадаємо, раніше ми писали

Найсмачніші повітряні оладки за 5 хвилин сподобаються всій родині