Смак популярного батончика. Торт без випічки а-ля Snickers

Якщо ви любите шоколад, арахіс і ніжні кремові десерти, то вам обов'язково сподобається торт без випічки а-ля Snickers. Цей рецепт -  оригінальна інтерпретація популярного американського шоколадного батончика. Торт складається з двох шарів ніжного пудингового крему, чергуються з шарами пісочного печива. Зверху торт покривається шоколадним кремом і присипається арахісом. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти

  • Молоко 1 л
  • Борошно 130 г
  • Картопляний крохмаль 1 ст. л.
  • Ванільний пудинг 1 пакет
  • Яйце кімнатної температури 1 шт.
  • Цукор 60 г
  • Ваніль
  • Масло (м'яке) 200 г
  • Варена згущенка 300 г
  • Арахіс солоний 350 г
  • Печиво пісочне біле і шоколадне 1200 г

Приготування

  • 400 мл молока і 1/2 масла нагріти, не кип'ятити.
  • Борошно, пудинг, крохмаль змішати, додати збите яйце, цукор, молоко, збити і, помішуючи, влити струйкою в гаряче молоко з маслом.
  • Помішуючи варити до загустіння.
  • Гарячий крем пробити блендером.
  • У вистелені плівкою формі 25х32 см швидко зібрати торт шарами, щоб пудинг не застиг, чергуючи печиво і крем. Можна використовувати однакове печиво.

Крем №2

  • Решту масла збити, в 2-3 прийоми додати згущенку такої ж температури, щоб крем не розшаровувався.
  • Крем розподілити поверх печива і посипати трохи солоними горіхами.
  • Накрити плівкою і відправити в холодильник на 6 годин.
  • За пару годин до подачі торт витягти з холодильника, нарізати порційно.

Порада

  • Для більш насиченого смаку можна додати в крем 1 ст. л. лікеру або рому.
  • Якщо ви не любите солоні горіхи, можна використовувати горіхи без солі або зовсім їх не додавати.

Секрети приготування

  • Щоб крем вийшов густим і однорідним, важливо не перегрівати молоко.
  • Перед збиванням крему його слід остудити до кімнатної температури.
  • Для того, щоб торт не розвалився, важливо чергувати шари печива і крему, не даючи крему застигнути.

Ідеї для декору

  • Для прикраси торта можна використовувати шоколадну глазур, збиті вершки, фрукти або ягоди.
  • Можна прикрасити торт шоколадними стрічками або візерунками.
  • Для більш святкового вигляду торт можна прикрасити свічками або феєрверками.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати цілу гору голубців з однієї курячої грудки