Смак популярного батончика. Торт без випічки а-ля Snickers
Якщо ви любите шоколад, арахіс і ніжні кремові десерти, то вам обов'язково сподобається торт без випічки а-ля Snickers. Цей рецепт - оригінальна інтерпретація популярного американського шоколадного батончика. Торт складається з двох шарів ніжного пудингового крему, чергуються з шарами пісочного печива. Зверху торт покривається шоколадним кремом і присипається арахісом. Про це повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти
- Молоко 1 л
- Борошно 130 г
- Картопляний крохмаль 1 ст. л.
- Ванільний пудинг 1 пакет
- Яйце кімнатної температури 1 шт.
- Цукор 60 г
- Ваніль
- Масло (м'яке) 200 г
- Варена згущенка 300 г
- Арахіс солоний 350 г
- Печиво пісочне біле і шоколадне 1200 г
Приготування
- 400 мл молока і 1/2 масла нагріти, не кип'ятити.
- Борошно, пудинг, крохмаль змішати, додати збите яйце, цукор, молоко, збити і, помішуючи, влити струйкою в гаряче молоко з маслом.
- Помішуючи варити до загустіння.
- Гарячий крем пробити блендером.
- У вистелені плівкою формі 25х32 см швидко зібрати торт шарами, щоб пудинг не застиг, чергуючи печиво і крем. Можна використовувати однакове печиво.
Крем №2
- Решту масла збити, в 2-3 прийоми додати згущенку такої ж температури, щоб крем не розшаровувався.
- Крем розподілити поверх печива і посипати трохи солоними горіхами.
- Накрити плівкою і відправити в холодильник на 6 годин.
- За пару годин до подачі торт витягти з холодильника, нарізати порційно.
Порада
- Для більш насиченого смаку можна додати в крем 1 ст. л. лікеру або рому.
- Якщо ви не любите солоні горіхи, можна використовувати горіхи без солі або зовсім їх не додавати.
Секрети приготування
- Щоб крем вийшов густим і однорідним, важливо не перегрівати молоко.
- Перед збиванням крему його слід остудити до кімнатної температури.
- Для того, щоб торт не розвалився, важливо чергувати шари печива і крему, не даючи крему застигнути.
Ідеї для декору
- Для прикраси торта можна використовувати шоколадну глазур, збиті вершки, фрукти або ягоди.
- Можна прикрасити торт шоколадними стрічками або візерунками.
- Для більш святкового вигляду торт можна прикрасити свічками або феєрверками.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати цілу гору голубців з однієї курячої грудки.