Смакота на сніданок за 5 хвилин. Швидко та смачно, їжте хоч щодня
Оладки - це "предки" млинців. Таке дивне міркування можна почути від багатьох кулінарів. Проте не варто думати, що цей факт вигаданий. Оладки реально з'явилися раніше, ніж млинці. Певно, пізніше люди просто вирішили розмазати тісто поверхнею сковороди. Оладки були релігійною стравою, потім подавалися на свята і навіть мали культурне значення. Існує багато прислів'їв та приказок, пов'язаних з оладками. Наприклад - "Де млинці, там і ми, а де оладки - там і добре" або "Господиня в домі, що оладок у меді". Приготуємо оладки за одним із незвичайних рецептів, повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти для оладок:
кефір - 300 мл;
сіль - ½ ч. л.;
цукор - ч. л.;
яйце - шт.;
рослинна олія - ст. л.;
розпушувач - ч. л.;
борошно - 250 г;
яйця відварені - 4 шт.;
зелена цибуля - пучок.
Приготування оладок:
У мисці з'єднуємо кефір із сіллю та цукром, перемішуємо. Розбиваємо в кефір яйце, вливаємо олію, змішуємо компоненти.
Висипаємо в кефір розпушувач, а потім просіюємо борошно, замішуємо тісто для оладок.
Очищені яйця нарізаємо маленьким кубиком, дрібно шаткуємо зелену цибулю.
Кладемо яйця та цибулю в тісто, ретельно перемішуємо.
Викладаємо тісто в мішок кондитерський.
Розігріваємо в сковороді олію, за допомогою кондитерського мішка створюємо порції оладок на поверхні. Обсмажуємо на помірному вогні оладки з обох боків до рум'яної скоринки.
Як результат, ми маємо пишні оладки. Вони ситніші за звичайні, тому що мають начинку з яєць і зеленої цибулі.
Нагадаємо, раніше ми писали
Пиріжки більше не роблю. Беру картоплю і готую за новим рецептом: набагато простіше та смачніше