Смакота за 15 хвилин. Пиріжки більше не роблю, готую лише за цим рецептом

Смакота за 15 хвилин. Пиріжки більше не роблю, готую лише за цим рецептом. Пиріжки просто відпочивають у порівнянні з цією простою і смачною стравою Пропонуємо приготувати такий простий і поживний ласунчик. Готування займе трохи більше 15 хвилин. Як зробити коржики-равлики з м'ясом, як у Середній Азії, передає Дніпровська панорама.

Інгредієнти для коржів-равликів з м'ясом:

Вода - 250 мл;
Молоко – 250 мл;
Сіль - ч. л.;
Борошно - 800 г;
Розпушувач - ч. л.;
Цибуля ріпчаста - 3 шт.;
М'ясо - 400 г;
Вершкове масло - 150 г.

Приготування коржика-равлика з м'ясом:

Змішуємо воду з молоком та сіллю, перемішуємо до розчинення. Просіюємо в рідину двома частинами борошно, змішане з розпушувачем, замішуємо тісто.

Ділимо еластичне м'яке тісто на 4 рівні частини, формуємо колобки. Забираємо тісто в целофан.


Для приготування начинки нарізаємо на чверть кільця цибулю, дрібно ріжемо м'ясо. Змішуємо м'ясо та цибулю, за смаком посипаємо спеціями та сіллю.

Посипаємо борошном робочу поверхню, за допомогою качалки розкочуємо кожен колобок у тонкий круглий пласт. Розтоплюємо вершкове масло|мастило|, змащуємо пласт.


На тісто викладаємо шматочки м'яса та цибулі, розподіляємо рівномірно по всіх 4 пластах.

Скручуємо пласти в рулети, з яких формуємо по равлику.


Качалкою злегка розкочуємо равлики, робимо їх плоскішими, прибираємо опуклості. Застилаємо лист пергаментом, викладаємо на поверхню коржика.
Змащуємо кожен коржик сумішшю жовтка і молока, випікаємо в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин.
Виходить м'який ароматний коржик-равлик з м'ясом. Це гарна заміна звичайним м'ясним пирогам.

Нагадаємо, раніше ми писали

Тісто для пиріжків на окропі за 5 хвилин. Можна смажити, парити та запікати (фото)