Прем'єра оперного бестселеру. У Дніпрі артисти заспівали казку Івана Франка (фото, відео)

У суботу, 16 вересня, у Dnipro Opera відбулася перша гучна прем'єра 50-го ювілейного сезону - сучасна опера "Хитрий Лис". Вистава за казкою українського класика Івана Франка є спільною роботою дніпровського та львівського оперних театрів. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Незважаючи на те, що Франко написав свою казку "Лис Микита" понад 130 років тому, вона виявилася дуже сучасною. Головні герої - звіри, які за своєю поведінкою нагадують людську спільноту. Вони живуть своїм життям, займають певні посади, перебувають у родинних стосунках, ходять у гості, судяться, сваряться і миряться, плачуть й сміються, люблять та ненавидять. 

Центральний персонаж, Лис Микита, у блискучому виконанні артиста дніпровської опери Михайла Газіна - хитрий, підступний, але водночас розумний та винахідливий. Він точно знає як впоратися з будь-якими труднощами та вийти сухим з води.

Дуже легка подача української класики, текст казки дублюється на табло. А артисти грають так, що глядачу все зрозуміло й без слів. Сцена постійно перебуває у русі та захоплює дійством. Артисти співають, танцюють й навіть виконують гімнастичні етюди. Доповнюють все яскраві костюми та декорації.

Керував двогодинним дійством, яке пролетіло на єдиному диханні, диригент Сергій Горкуша.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у торговому центрі Дніпра несподівано презентували оперний бестселер.