Стадіон "Металург" та знаменитий ринок "Туча" у Дніпрі. Як виглядало це місце у 90-х (Фото)

Красень стадіон "Дніпро-Арена" знає багато хто. Але у 90-х тут відбувалося зовсім інше життя. Саме на цьому місці тут колись був знаменитий речовий ринок "Туча", стадіон там теж був і до початку 2000-х називався "Металург". Купити там можна було все, що завгодно, але найбільше тут продавали одяг, привезений із Туреччини та Польщі. Коштувала вона дорожче, ніж на Озерці, і одягатися «на Металургі» вважалося престижно. Тут працювало близько 700 продавців. Ринок проіснував до 2004 року, зараз про нього залишилися лише спогади та старі фотографії, повідомляє Дніпровська панорама.

У 90-ті вчорашні інженери, фізики-ядерники, науковці НДІ освоїли для себе професію торговців, або як їх називали на той час, - "човники". На поїздах та літаках, у сусідню Польщу та Туреччину їхали тисячі "човників". Поверталися вони з величезними сумками, набитими дефіцитними товарами, які і продавали на "Тучі".

Вже зранку всю площу біля стадіону буквально заповнювали сотні наметів та парасольок та десятки тисяч людей, які намагаються щось продати чи купити. Купити тут можна було все і навіть більше. До речі, за набагато меншими цінами, ніж у магазинах. Побутова хімія та одяг, закордонні сигарети та випивка, гарні дрібнички та дорогі набори посуду. Тут же були і примірювальні, і навіть обмінні пункти, оскільки часто ходили долари, білоруські рублі і навіть дойчмарки.

У травні 2004 року було представлено проект будівництва нового стадіону. Підприємці навіть вийшли на мітинг, адже вони втрачали свої робочі місця. Але ні страйки, ні суди не завадили грандіозним планам.

8 вересня 2008 року Державна комісія підписала акт прийняття стадіону в експлуатацію і вже за тиждень 14 вересня 2008 року відбулася урочиста церемонія відкриття «Дніпро-Арени».

А так виглядав "Металург" у довоєнний час:

Фото Володимира Рязанова та з архіву Олени Присягіної.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі на ж/м Тополя вкрали ялинку, яка була символом масиву багато років