Стадіон "Металург" та знаменитий ринок "Туча" у Дніпрі. Як виглядало це місце у 90-х (Фото)

Красень стадіон "Дніпро-Арена" знає багато хто. Але у 90-х тут відбувалося зовсім інше життя. Саме на цьому місці тут колись був знаменитий речовий ринок "Туча", стадіон там теж був і до початку 2000-х називався "Металург". Купити там можна було все, що завгодно, але найбільше тут продавали одяг, привезений із Туреччини та Польщі. Коштувала вона дорожче, ніж на Озерці, і одягатися «на Металургі» вважалося престижно. Тут працювало близько 700 продавців. Ринок проіснував до 2004 року, зараз про нього залишилися лише спогади та старі фотографії, повідомляє Дніпровська панорама.

стадіон Металург

У 90-ті вчорашні інженери, фізики-ядерники, науковці НДІ освоїли для себе професію торговців, або як їх називали на той час, - "човники". На поїздах та літаках, у сусідню Польщу та Туреччину їхали тисячі "човників". Поверталися вони з величезними сумками, набитими дефіцитними товарами, які і продавали на "Тучі".

стадіон Металург

стадіон Металург

Вже зранку всю площу біля стадіону буквально заповнювали сотні наметів та парасольок та десятки тисяч людей, які намагаються щось продати чи купити. Купити тут можна було все і навіть більше. До речі, за набагато меншими цінами, ніж у магазинах. Побутова хімія та одяг, закордонні сигарети та випивка, гарні дрібнички та дорогі набори посуду. Тут же були і примірювальні, і навіть обмінні пункти, оскільки часто ходили долари, білоруські рублі і навіть дойчмарки.

стадіон Металург

стадіон Металург

У травні 2004 року було представлено проект будівництва нового стадіону. Підприємці навіть вийшли на мітинг, адже вони втрачали свої робочі місця. Але ні страйки, ні суди не завадили грандіозним планам.

8 вересня 2008 року Державна комісія підписала акт прийняття стадіону в експлуатацію і вже за тиждень 14 вересня 2008 року відбулася урочиста церемонія відкриття «Дніпро-Арени».

А так виглядав "Металург" у довоєнний час:

стадіон Металург

стадіон Металург

Фото Володимира Рязанова та з архіву Олени Присягіної.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі на ж/м Тополя вкрали ялинку, яка була символом масиву багато років