Під Дніпром бійцівський пес покусав до смерті маленьку собаку

Під Дніпром собака породи стафордширський тер'єр, який гуляв на вулиці із господарем, але був без наморднику, покусав до смерті маленького песика (йоркширський тер'єр). Інцидент стався у Підгороднему 7 липня, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від правоохоронців.⠀

Поліцейські офіцери Підгородненської громади виїхали на виклик, за даним інцидентом на господарів Стафа було складено адмінпротокол за порушення правил утримання тварин по ст. 154 КУпАП Частина 2 статті, - йдеться у повідомленні поліції.

інцидент з собакою

Яка відповідальність загрожує власникам собак

Правоохоронці нагадують, що данна передбачає штрафи для власників собак за порушення правил утримування та вигулу собак та котів.

Стаття встановлює положення, що тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб – від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, - додають правоохоронці.

Також з власниками собаки стафордширського тер'єра провели профілактичну бесіду щодо вигулу її в наморднику та щодо безпеки інших громадян та тварин. Складений адміністративний протокол буде передано до суду.

Правила вигулу собак

  • Відповідно до статті 9 Закону від 21.02.2006 №3447-IV громадяни, які утримують собак, мають право з’являтися з ними поза місцями її постійного утримання, виключно супроводжуючи їх. Супроводжувати собаку може лише особа, яка досягла 14-річного віку. При супроводі собак не допускається залишати їх без нагляду.
  • Відповідно до статті 22 Закону №3447-IV особа, яка вигулює собаку поза місцем її постійного утримання, зобов’язана забезпечити наявність намордника, повідка та нашийника з ідентифікуючими позначками.


Отже, громадяни, які вигулюють собак без повідків чи намордників, порушують правила вигулу собак і створюють потенційну небезпеку для людей чи тварин.

Що робити, якщо собака без наморднику та поводку

Громадяни, які побачили вигулювання собак без намордників чи повідків, можуть звернутися до власника з проханням надягнути на собаку намордник та повідок. Якщо ж власник не йде на контакт, у такому разі можна звертатися і в поліцію за номером 102 та повідомити про небезпеку для оточення. При можливості до приїзду працівників поліції потрібно зафіксувати факт вигулу собаки її господарем з порушенням правил на мобільних телефон або залучити свідків. Такі відеозаписи та пояснення свідків стануть доказами по справі.

пост про стафорда

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі компанія змій відпочивала на камінні у фонтані.