Стало відомо, які ціни на абрикос у Дніпрі і коли впадуть

Ціни на абрикоси та решту фруктів постійно коливаються. Буквально нещодавно ми писали, що абрикос коштував понад 200 грн за кілограм, а перша черешня вартувала понад 1000 гривень, сьогодні можемо сказати, що ситуація дійсно змінилась на користь покупця. Щоправда, й досі ціни залишаються досить високими, повідомляє Дніпровська панорама.

Наш кореспондент промоніторив кілька торгових точок та на власні очі побачим, що скільки коштує.

Як з'ясувалось, найменша ціна на абрикос, яку ми побачили, була понад 70 грн за кг, а ось черешню дешевше 90 грн за кг ми не зустріли. Чи залишаться ціни такими, чи поповзуть вгору, або навпаки впадуть, ось що розповів експерт.

 

Коментар експерта по цінах 

У кінці червня – на початку липня, з масовим надходженням на ринок вітчизняної продукції, ціна на абрикоси та черешні може просісти на 15-20%, – зазначив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максим Гопка, повідомляє Дніпорвська панорама з посиланням на «Суспільне Новини».

«Наразі великих передумов до зниження цін на абрикос та черешню немає, оскільки переважна її більшість – імпорт. Лише коли з’являться значні обсяги вітчизняної продукції, то ціна може просісти на 15-20%, але це буде не раніше кінця червня-початку липня», – спрогнозував Максим Гопка.

Він зауважив, що врожай абрикос та черешні цього року менший, ніж торік через заморозки, від яких постраждали ранні сорти. Наразі ранні сорти черешні надходять з Миколаївської, Чернівецької та Закарпатської областей. Інші регіони почнуть постачання через тиждень-два.

Сьогодні на оптових базах ціни на абрикоси варіюються від 80-120 грн/кг. На ринкових ярмарках ціни починаються від 100 грн/кг.

Поки що близько 70% продукції – це імпорт. В травні місяці загалом було імпортовано черешні, абрикосів та персиків об’ємом 2,5 тис. т проти квітневих 50 т. В червні очікується зростання імпорту, який вже буде дешевшим, ніж в травні, оскільки об’єми продукції будуть більшими, а ціни на місцевих ринках нижчими.

Нагадаємо, раніше ми писали

Впали ціни на абрикоси. Скільки у Дніпрі тепер коштуватиме кілограм