Підіграв путіну. На Дніпропетровщині обласний депутат від "слуг народу" влаштував гомофобний скандал

Депутат Дніпропетровської обласної ради Олександр Савченко, обраний від партії “Слуга народу”, включився до цькування представників ЛГБТ-спільноти. На своїй сторінці в соцмережі депутат, який представляє мешканців Кривого Рогу – малій батьківщини Президента Зеленського, обрушився із докорами на одну із торгових мереж із Дніпра, яка видозмінила логотип на знак підтримки ЛГБТ+ людей у Місяць гордості, що відзначається по всьому світу. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

скандал

У сумбурному пості “слуга” Савченко написав:

...Це проти релігії та основних засад та звичаїв нашого суспільства і тим більше не те, що потрібно поширювати у нашій країні.

Публічні гомофобні випади обласного депутата Савченка спричинили серйозний скандал. Численні користувачі соцмереж різко негативно відреагували на це. "Слузі" нагадали про те, що своїми висловлюваннями проти ЛГБТ-спільноти він порушує Конституцію та закони України, які, серед іншого, забороняють дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації.

скандал1

Депутат від президентської партії виступив проти захищених законом прав людини, проти толерантного ставлення до людей та європейських цінностей, які обирає Україна. У соцмережі звернули увагу, що Савченко прямо розганяє ворожу інформаційну повістку та грає на руку країні-агресорові. Де вже багато років агресивно розкручується гомофобська істерика, а права ЛГБТ-спільноти послідовно обмежуються.

Поведінку депутата Савченка різко розкритикували лідери думок із Дніпра. Так, відома волонтерка Наталія Хазан вказала депутату від “слуг народу”, що його висловлювання - гомофобські.

скандал3

Примітно, що цей скандал - уже не перший заліт обласного депутата-слуги. Відомо, що Савченко – помічник одіозного криворізького нардепа Юрія Корявченкова (“Юзика” з Кварталу-95), який відзначився у гучному “зашкварі” із призначенням керівників поліції у Кривбасі у 2019 році.

До 2020 року гомофоб Савченко був депутатом Довгинцівської райради Кривого Рогу від “Партії ветеранів Афганістану” (!) Хоча на момент виведення радянських військ з Афганістану цей юнак (1990 р.н.) ще навіть не народився.

скандал5
Характерно, що Савченко, який записався без жодних підстав у “ветерани”, своїм гомофобським постом образив і численних представників ЛГБТ-спільноти, які зараз захищають Україну на фронті, зі зброєю в руках. І тим більше пішов у такому тонкому і делікатному питанні проти позиції своєї партії та Президента Зеленського, у вірності якому Савченко клянеться у своєму Фейсбуці.

скандал4