Старий будинок на Виконкомівській у Дніпрі: як пожежники рятували людей та матраци з підвалу після дощу у минулому столітті (фото)

Ця фотографія була зроблена у далекі 1950-і роки. На ній добре видно будинки на вулиці Виконкомівській у Дніпрі. Про життя на той час згадує дніпрянин Владислав Рибаков, пише Дніпровська панорама.

Це початок Виконкомівської у далекі 1950-ті роки. Перший будинок - початок нинішнього Катеринославського бульвару, він сам залишився "живий" з тих далеких років, - згадує він.

За словами Рибакова, в одноповерховому будиночку за кутовим, містилася фотографія.

У мене досі зберігається фото із цього фотографічного салону. У підвальній частині його жив мій однокласник. У цього будиночка передісторія така.

Якось після грозового дощу підвал залило. У мене і зараз перед очима мокрі матраци людей, які проживають у підвалі, які сушилися на сонці. І це при тому, що до старої будівлі міськради, навпроти цих будинків, через нинішній бульвар примикала будівля пожежної частини.

Пожежники займали прибудову Міськради, в якій до революції містилися стайні. Вони викачали воду з підвалу. Ну, а цей будиночок незабаром знесли і людей розселили.
Навпроти останніх будинків на фото зупинка трамвая №2 на кінцевому розвороті.

Там потім довгий час був покинутий пустир із цих будинків. Я іноді гуляючи із собакою, заходив на нього.

А до знесення триповерхового будинку, на першому поверсі був магазинчик "Молоко" і я його теж добре пам'ятаю.

Фото з колекції Грицаєнка С. Г.

Нагадаємо, раніше ми писали: Не варто чинити опір змінам: чого очікувати від останнього Місячного затемнення цього року