Сучасний розважальний комплекс та пішохідний бульвар: що побудують у Дніпрі на місці кінотеатру “Січ” (фото)

На черговій містобудівній раді Дніпра розглянули проект, який обіцяє кардинально змінити житловий масив Тополь-3. На місці кінотеатру "Січ", який вже розпочали демонтувати, збудують сучасний багатофункціональний торговельно-розважальний комплекс, повідомляє Дніпровська порадниця.

новий комплекс замість "Січі" у Дніпрі

Новий комплекс буде значно більшим за "Січ" – на 10 метрів у ширину та довжину. Він матиме два поверхи, а також підвал, де розмістяться паркінг на 120 машин та капітальне укриття.

Перший поверх комплексу займуть магазини, а другий – фудкорти та розваги. Перед комплексом буде облаштований відкритий простір тераси.

новий комплекс замість "Січі" у Дніпрі

Загальна площа комплексу – 13266 квадратних метрів. З них під торгівлю буде відведено 3326, під дитячий ігровий центр – 1207, а під фудкорти (на 100 відвідувачів) – 2175 квадратних метрів.

Пішохідний бульвар – нова родзинка Тополя-3

Проект комплексу не викликав суттєвих заперечень у членів містобудівної ради. А от ідея створення нового пішохідного бульвару привернула їхню пильну увагу.

новий комплекс замість "Січі" у Дніпрі

За задумом архітектора Михайла Аліпова, бульвар проляже від вулиці Панікахи між торговим комплексом і клубом "Тайм-Аут", що проектується, дійде до храму, поверне у бік "Епіцентру" і знову вийде на Панікахи.

Для його створення планують знести низку МАФів, розширити прохід між "Тайм-Аутом" та новим комплексом, а також повністю перебудувати існуючу пішохідну зону.

Бульвар буде насичений об'єктами благоустрою, озелененням, ігровими зонами для дітей та дорослих. Також буде вирішено питання з незаконними гаражами та стихійною торгівлею, а овочевий ринок реконструюють.

Нове життя Тополя-3

Будівництво нового торговельно-розважального комплексу та пішохідного бульвару обіцяє дати нове життя житловому масиву Тополь-3. Це не лише створить нові можливості для торгівлі та розваг, але й значно покращить благоустрій та естетику району.

Також раніше ми писали Чи можуть припинити пенсійні виплати після виїзду за кордон