Сумайя, Теона, Кай та Авель. Якими рідкісними іменами називали дітей у 2023 році на Дніпропетровщині

У 2023 році на Дніпропетровщині народилося 4675 немовлят. Серед традиційних імен їх назвали й рідкісними. Зокрема у Кривому Розі, де на світ з початку року з'явилося 1119 малюків, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Криворізьку міську раду.

Вибір імені дитини – право батьків. Творчість українців проявляється у виборі рідкісних і незвичайних імен для своїх малюків, серед яких багато оригінальних варіантів, — зазначили чиновники.

Для новонароджених дівчаток вибирали імена: Теона, Мане, Сумайя, Аманда, Хлоя, Валія, Муна, Аюна, Іуліанія, Софія, Мануна, Наріна, Менуха-Рахель.

Хлопчикам дали такі імена: Тіт, Амір, Аділле, Кай, Данай, Ніл, Один, Десмонд, Алан, Фаддей, Аділь, Леві, Авель, Домінік, Тихін-Леон.

Водночас, у центрі «Віза» зареєстрували 33 немовля, яким вигадали звичніші для нас імена: Богдан, Федір, Микола, Єгор, Данило, Марк, Михайло, Максим, Олександр, Поліна, Мілана, Валерія, Марина.

Як нагадали у Мін’юсті, ім’я та ім’я по батькові можна в будь-який час законно змінити за бажанням обох батьків, а з 16 років – без згоди батьків на власний розсуд.

Порада молодим батькам: будьте максимально відповідальними, визначаючи, як наректи свою дитину. Пам'ятайте, що ім’я впливає на долю людини, – додають у відомстві.

Нагадаємо, раніше ми писали: Зростає ціна на хліб. Скільки коштуватиме буханець у Дніпрі.