Свинячі реберця по-канадськи. Будете готувати замість шашлика і на всі свята

Канада славиться своєю різноманітною кулінарією, а особливо – м'ясними стравами. Одним з таких кулінарних шедеврів є свинячі реберця по-канадськи. Ця страва поєднує в собі соковитість м'яса, ароматні спеції та солодку глазур, яка надає реберцям неповторного смаку. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Секрет смачних реберець по-канадськи:

Маринування: Це ключовий етап приготування. Маринад просочує м'ясо спеціями та робить його ніжнішим.
Тривале готування: Реберця готують тривалий час при низькій температурі, що дозволяє м'ясу стати розсипчастим і соковитим.
Солодка глазур: Наприкінці приготування реберця покривають солодкою глазур'ю, яка додає їм карамельного відтінку.

Класичний рецепт свинячих реберець по-канадськи:

Інгредієнти:

Свинячі реберця – 1,5-2 кг
Мед – 1/2 склянки
Соєвий соус – 1/4 склянки
Яблучний оцет – 2 столові ложки
Часник – 4 зубчики, подрібнені
Цибуля – 1 шт., дрібно нарізана
Червоний перець – 1 стручок, дрібно нарізаний
Копчена паприка – 1 столова ложка
Чорний мелений перець – 1/2 чайної ложки
Сіль за смаком

Приготування

Маринування: Змішайте всі інгредієнти для маринаду в мисці. Покладіть реберця в маринад і ретельно перемішайте. Накрийте кришкою і поставте в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч.
Запікання: Розігрійте духовку до 160°C. Викладіть реберця разом з маринадом на деко. Накрийте фольгою і запікайте протягом 2-3 годин або до готовності м'яса.
Глазурування: Зніміть фольгу і змастіть реберця залишками маринаду. Збільште температуру духовки до 200°C і запікайте ще 15-20 хвилин, або до утворення золотистої скоринки.
Подавайте готові реберця гарячими з картоплею фрі, тушкованою капустою або салатом.

Ідеальний рецепт. Як приготувати Свинячі реберця по-канадськи

Інгредієнти 

800 г свинячих реберець,

180 мл яблучного пюре (можна використовувати пюре для дитячого харчування або приготувати своє домашнє яблучне пюре),

2 ст. л. томатної пасти,

3 ст. л. цукру,

сік половини лимона,

3-4 ст. л. соєвого соусу,

перець чорний мелений,

1/2 ч. л. паприка солодка,

1/2 ч. л. часнику (сухого в порошку),

1/2 ч. л. меленої кориці,

хмелі-сунелі.

Приготування

Реберця розрізати так, щоб на порцію доводилося по одному ребру (якщо шматки великі, можна ще розрубати їх навпіл).

Змішати томатну пасту з лимонним соком, цукром, соєвим соусом, сіллю, травами та спеціями. Покласти м'ясо в соус, ретельно перемішати, змащуючи кожен шматок. Додати яблучне пюре.

Знову ретельно перемішати та відправити в холодильник мінімум на 30 хвилин для маринування. Мариновані ребра викласти на деко разом із соусом-маринадом.

Накрити фольгою і запікати протягом години при 200ºС. Потім фольгу зняти й запекти м'ясо до рум'яної скоринки (ще 20-25 хвилин).

Подавати реберця разом із соусом до будь-якого гарніру.

Поради

Для більш насиченого смаку можна додати в маринад інші спеції за своїм бажанням.
Для приготування глазурі можна використовувати різні види меду: гречаний, квітковий, липовий.
Реберця можна готувати не тільки в духовці, але і на грилі.

Нагадаємо, раніше ми писали

Биті огірки: як приготувати смачну закуску в китайському стилі