«Світловідбивач на одязі працює на 250-300 метрів»: мешканців Дніпра закликають убезпечувати себе на дорогах

У Дніпрі комплексно підходять до убезпечення водіїв та пішоходів на дорогах - регулярно обслуговують понад 13 тисяч дорожніх знаків, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

 як у місті дбають про безпеку водіїв та пішоходів

Дорожні знаки світловідбивні, добре помітні ввечері та вночі. Світлофорні об’єкти навіть вдосконалюють (а їх на балансі підприємства – 225).

 як у місті дбають про безпеку водіїв та пішоходів

Постійно йдуть роботи з обслуговування світлофорних об’єктів, нанесення дорожньої розмітки фарбою та пластиком. Цього року вже виконали план на 100 %. Нанесено фарбою 372 км ліній і пунктирів на вулицях міста та 10 000 кв. м пішохідних переходів. Пластиком із додаванням скляних кульок – 70 км ліній і пунктирів та близько 9 000 кв. м пішохідних переходів, – розповів начальник виробничого відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Михайло Солярчин.

 як у місті дбають про безпеку водіїв та пішоходів

Минулої зими у Дніпрі тестували системи безперебійного живлення для світлофорів, які у разі відключення електроенергії підтримують роботу об’єктів на п’ять годин. Цьогоріч заплановане її використання на світлофорних об'єктах на завантажених перехрестях, – розповів інженер-електронік відділу управління світлофорними об’єктами КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Володимир Савватєєв.

А для безпеки пішоходів на дорозі у темний час доби допоможуть світловідбивальні елементи на одязі.

 як у місті дбають про безпеку водіїв та пішоходів

Для прикладу, це можуть бути браслети, наклейки, стрічки, жилети, елементи або рефлективний одяг, які відбивають світло. Наголошую на використанні цих елементів. Світловідбивач на одязі працює на 250-300 метрів, – зауважила заступниця начальника відділу зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції у Дніпропетровській області Алла Поправка-Малиновська.

 як у місті дбають про безпеку водіїв та пішоходів

У місті також з успіхом працює система відеоспостереження. Фахівці Ситуаційного центру Дніпра продовжують контролювати безпекову ситуацію та оперативно реагують на події, передаючи інформацію відповідним профільним службам.

 як у місті дбають про безпеку водіїв та пішоходів

За 2023 рік співробітники центру отримали від містян 1 206 звернень щодо відео з камер спостереження. У період з 19 вересня по 19 жовтня 2023 року таких звернень маємо вже більше ніж 200, – розповіла начальниця відділу обробки даних (Центр ситуаційного відеоспостереження міста Дніпра) Ілона Симонова.

Також раніше ми писали Як на морі. У Дніпрі чайки атакують популярну зону відпочинку (відео)