Священик з Дніпропетровщини організував схему з переправлення ухилянтів за кордон

У Львівській області прикордонники викрили священнослужителя з Дніпропетровщини, який організував схему з незаконного переправлення військовозобов'язаних чоловіків за кордон. Священик робив фіктівні документи за допомогою яких ухилянти могли виїжджати з України. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Прикордонники спільно із правоохоронцями викрили 31-річного священнослужителя з Кривого Рогу, який сприяв військовозобов'язаним чоловікам у незаконному перетинанні кордону під виглядом служителів християнської церкви.

Як було встановлено, священник з Дніпропетровскьої області, який тимчасово перебував на Львівщині, забезпечував своїх "клієнтів" фіктивними документами для перетину кордону. У документах зазначалось, що громадянин нібито є дияконом християнської громади та виїжджає за кордон з метою співробітництва з релігійними благодійними організаціями для отримання гуманітарної допомоги.

Священику повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

366348169_619832843660482_665213544525192544_n

Наразі правоохоронці встановлюють усіх причетних до організації незаконного каналу переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Бердянську на Азовському морі процвітає новий вид бізнесу.