Таку рибу ви точно не куштували: рецепт за мільйон від китайського кухаря (фото)

Як приготувати рибу, щоб здивувати родину і гостей. Її не соромно подати не лише до обіду чи вечері, але й на святковий стіл. Спробуйте, ми впевнені, вас сподобаєится, повідомляє Дніпровська панорама. 

Яку рибу можна вибрати для запікання – річкову чи морську

Слід зазначити, що річкова риба не така нейтральна за смаковими якостями, ніж морська. Однак у морській рибі менше кісток, що робить її очищення комфортним. Також їсти рибу, де мало дрібних кісточок, легше.

У морської риби щільне м'ясо, тому кісток у ній щонайменше. Бюджетніше, щоправда, буде все ж таки річкова риба.

Намагатимемося приготувати смачно запечену річкову рибу.

Інгредієнти для запеченої риби

білий амур - 2.5 кг;
зелена цибуля - 4 шт.;
імбир;
приправа для риби - ст.
сіль - 1 ст.л.;
біле сухе вино – 200 мл;
помідори;
рослинна олія;
соєвий соус - 4 ст.л.;
яблучний оцет - ст.л.;
мед - ч.л.

Приготування запеченої риби:

Очищену від нутрощів, луски, плавників та хвоста рибу ділимо на великі шматки. Ширина кожного шматка - 2 пальці. Шинкуємо зелену цибулю, нарізаємо тонкими пластинками імбир.

Викладаємо до риби імбир і цибулю, висипаємо приправу для риби та сіль, вливаємо олію — близько 150 мл.

Перемішуємо рибу з приправами, викладаємо у глибоку тару.

Заливаємо рибу отриманим маринадом, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 24 години у холодильнику.

Перекладаємо у форму для запікання мариновані шматки риби.

У помідорах робимо надрізи навхрест, кладемо в поглиблення в кожному шматочку риби. Поливаємо рибу олією, запікаємо при 180 градусах 40-45 хвилин.

Для соусу змішуємо соєвий соус з оцтом та медом.

Подавати запечену рибу рекомендується під соусом. Виходить чудова соковита річкова риба без стороннього післясмаку.

Нагадаємо, раніше ми писали 

Збиваємо капусту із кефіром. Ліниві капустяні пиріжки: рецепт підказав бідний єврей