Таку рибу ви точно не куштували: рецепт за мільйон від китайського кухаря (фото)

Як приготувати рибу, щоб здивувати родину і гостей. Її не соромно подати не лише до обіду чи вечері, але й на святковий стіл. Спробуйте, ми впевнені, вас сподобаєится, повідомляє Дніпровська панорама. 

Яку рибу можна вибрати для запікання – річкову чи морську

Слід зазначити, що річкова риба не така нейтральна за смаковими якостями, ніж морська. Однак у морській рибі менше кісток, що робить її очищення комфортним. Також їсти рибу, де мало дрібних кісточок, легше.

У морської риби щільне м'ясо, тому кісток у ній щонайменше. Бюджетніше, щоправда, буде все ж таки річкова риба.

Намагатимемося приготувати смачно запечену річкову рибу.

Інгредієнти для запеченої риби

білий амур - 2.5 кг;
зелена цибуля - 4 шт.;
імбир;
приправа для риби - ст.
сіль - 1 ст.л.;
біле сухе вино – 200 мл;
помідори;
рослинна олія;
соєвий соус - 4 ст.л.;
яблучний оцет - ст.л.;
мед - ч.л.

Приготування запеченої риби:

Очищену від нутрощів, луски, плавників та хвоста рибу ділимо на великі шматки. Ширина кожного шматка - 2 пальці. Шинкуємо зелену цибулю, нарізаємо тонкими пластинками імбир.

Викладаємо до риби імбир і цибулю, висипаємо приправу для риби та сіль, вливаємо олію — близько 150 мл.


Перемішуємо рибу з приправами, викладаємо у глибоку тару.

Заливаємо рибу отриманим маринадом, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 24 години у холодильнику.

Перекладаємо у форму для запікання мариновані шматки риби.

У помідорах робимо надрізи навхрест, кладемо в поглиблення в кожному шматочку риби. Поливаємо рибу олією, запікаємо при 180 градусах 40-45 хвилин.

Для соусу змішуємо соєвий соус з оцтом та медом.

Подавати запечену рибу рекомендується під соусом. Виходить чудова соковита річкова риба без стороннього післясмаку.

риба маринована1риба маринована2риба маринована3

риба маринована4

Нагадаємо, раніше ми писали 

Збиваємо капусту із кефіром. Ліниві капустяні пиріжки: рецепт підказав бідний єврей