Тільки не викидайте у смітник. Золоті поради, як використати затискачі від хліба у побуті, чому вони незамінні

Ось такі затискачі, як на цих фото, усі ви бачили, зазвичай ними запечатують хлібні упаковки. Якщо ви їх знімали, не придивляючись, придивіться наступного разу, одразу зрозумієте, що це за краса. І перестанете безтурботно викидати, адже завдяки цим затискачам можна зробити багато корисного в будинку. Влітку вони взагалі незамінні, тому їх збирають всю зиму. Тим більше, що вони їсти не просять, не псуються, і головне - не займають зайвого місця. Тож як ефективно можна використати затискачі, розповість Дніпровська порадниця.

Почніть із кімнатних рослин

Якщо ви вирощуєте їх, то знаєте, їм потрібна підтримка та підв'язка. Затискачі для цієї мети просто ідеальні, дуже зручно збирати кучеряві батоги і спрямовувати їх, підтримати орхідеї, закріпити стволики, що ослабли, на опорі.

зажим1

Розсада, тримач для квітів

Нерідко власники кімнатних квітів стикаються із необхідністю підв’язати рослину. Зробити це теж можна за допомогою затискача, який не зашкодить тонкому стеблу.

Коли молоді помідорки вже потяглися вгору, але в них ще мало фортеці, важливо підв'язати їх до опори, щоб не зламалися до висадки. Ці затискачі вирішують питання найпростішим і щадним чином, у міру зростання їх легко підправити.

Дім 

Чого тільки з ними не вигадувала! Можна сортувати шурупи, скріплювати дроти, акуратно скласти навушники і потім легко розгорнути їх, якщо спочатку закріпити затискачем.

Різнокольорові затискачі допоможуть навіть помітити, де який провід.

зажим2

Позначка на скотчі

Багато хто опинявся в ситуації, коли потрібно знайти початок скотчу. Щоб спростити завдання, достатньо прикріпити кліпсу для хлібної упаковки.

Зав’язка для пакетів

Не завжди треба щось винаходити. Можна просто використовувати затискачі за прямим призначенням – зафіксувати ними інші пакети.

А ще вони безцінні у гаражі чи на кухні

Адже всі предмети потрібно тримати у зручному місці, правильному положенні, по місцях. І при цьому чистими та готовими до використання, а не купою незрозумілих предметів упереміш з пилом та мотлохом.

Якщо в гаражі багато викруток, не обов'язково їм бовтатися по кутках. Можна зробити кріплення та зберігати у зручному положенні хоч два десятки. Просто прикріпити ряд затискачів маленькими гвоздиками до стінки, кінці залишаться вільними і прихоплять викрутку.

зажим3

Маркування шнурів

Якщо вдома чи в офісі є місце, де сконцентровано багато проводів, які створюють справжній хаос, можна навести лад за допомогою затискачів. Їх достатньо промаркувати та зафіксувати на проводах ближче до розетки. Тоді не доведеться гадати, який шнур потрібно підключити чи вимкнути.

Ще один варіант - затискати ними пакети для сміття, якщо не вдається зав'язати їх. Адже всі були в такій ситуації, коли пакет навантажений, зав'язати вузол не виходить, а прикрити сміття треба. Тут і допоможе непотрібний затискач.

За прямим призначенням — наймиліша справа. Не завжди комфортно зав'язувати пакети із продуктами, рвати шкода. Зате затискач — правильний спосіб контролювати упаковку крупи чи цукру.

Ще один добрий спосіб — помітити затискачем ложку чи якусь свою річ, аж до зубної щітки у поході.

Останній спосіб для романтиків: затиском можна закріпити квітку до чашки, якщо хочете зробити коханій жінці сюрприз у святковий день.