Торік таких цін не було: скільки коштують сезонні овочі та фрукти на Озерці у Дніпрі (фото)

Ціни на продуктових ринках постійно змінюються, але особливо помітні коливання сезону. "Озерка" – один із найбільших ринків Дніпра, і саме тут можна спостерігати найактуальніші тенденції. Кореспондент Дніпровської порадниці вирушив на ринок, щоб дізнатися, які ціни на сезонні овочі та фрукти здивували цьогорічних покупців.

Овочі

Порівняно з початком і навіть серединою сезону суттєво впала ціна на помідори. Якщо ще у липні ґрунтові помідори коштували від 50 грн. за кіло і вище, то зараз кілограм найнепотворніших томатів продаються всього за 15 гривень. Симпатичніші та міцніші коштуватимуть 20-25 гривень за кг, сортові рожеві чи жовті коштують у районі 50-70 грн.

Тішить і ціна солодкого перцю: зараз на прилавках його достатньо, тож і вартість відповідна. Кіло “Білозерки” продають за 20 гривень кіло, а солодкого червоного перцю – за 25 гривень.

Скільки коштують сезонні овочі та фрукти на Озерці у Дніпрі

Вартість кабачків та баклажанів теж не кусається (хоча багато фермерів і скаржаться, що через аномальну спеку врожай погорів). Так, кіло синеньких коштуватиме господині 15 гривень, кабачки коштують 20-25 гривень.

Не тішить цього сезону лише ціна огірків. Нині вони продаються від 45 грн. за кіло, що підгнили, мляві та непоказні можна знайти за 30 гривень. Хоча треба зазначити, що ще два тижні тому дешевше 60 грн. за кілограм огірків було знайти.

Скільки коштують сезонні овочі та фрукти на Озерці у Дніпрі

Фрукти

Приємно дивує цього року вартість персиків та винограду. Так, перші можна знайти за 25 грн. за кіло. Виноград коштує також дорожче, але його ціна суттєво впала порівняно з початком місяця, і зараз він продається від 40 гривень за кілограм і вище, залежно від сорту.

Також раніше ми писали Таке вже бачили, але вперше у серпні. У Дніпрі вдруге за рік цвітуть каштани (фото)