Торт "Пломбір" без випічки: прохолодна насолода за лічені хвилини
Несподівана спека у квітні постукала в наші двері. А це значить, що час ласувати прохолодними десертами! Сьогодні поділимося з вами рецептом чудового торта "Пломбір", який готується без випікання коржів. Це неймовірно простий, швидкий та смачний десерт, який ідеально підійде для спекотного дня. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти:
Для крему:
Курячі яйця — 2 шт.;
Цукор — 150 г
Ванільний цукор – 1 пакетик
Сметана (не менше 20% жирності) – 500 г
Крахмаль (картопляний або кукурудзяний) – 2 ст. ложки
Вершкове масло — 50 г
Для коржів:
Борошно — 250 г
Вершкове масло — 150 г
Цукор — 70 г
Для прикрашення:
шоколад (білий або темний) – 100 г
Приготування:
Перше, що треба зробити - це приготувати крему. Для цього у невелику каструльку чи сотейник вбийте два яйця, додайте цукор, ванільний цукор, крохмаль і збийте всі інгредієнти до однорідної маси. До цієї маси додайте сметану та перемішайте все віночком.
Поставте каструльку на середній вогонь і варіть крем до загусання, постійно помішуючи.
Вимкніть вогонь і додайте 50 г вершкового масла, ретельно розмішавши крем. Нехай остигає.
Для приготування коржів, у глибоку миску всипте цукор та борошно. Потім натріть на великій тертці вершкове масло.
Руками перетріть масло з цукром і борошном до утворення крихти.
На суху розігріту сковороду висипте половину крихти і, постійно помішуючи, обсмажте її до золотистого кольору. Так само обсмажуємо і другу половину крихти.
Щоб торт красиво сформувати, потрібно взяти тарілку і поставити на неї формувальне кільце. Боки форми краще змастити олією. А ще краще вистелити форму харчовою плівкою.
Першим шаром буде крихта, другим шаром – крем. Чергуйте шари, доки не зберете весь торт.
Щоб торт добре просочився, його потрібно на кілька годин відправити у холодильник, але краще на ніч.
Вранці дістаньте торт із форми і прикрасьте зверху тертим шоколадом.
Нагадаємо, раніше ми писали
Готую за 4 хвилини: швидкий тортик у мікрохвильовій печі. Дуже просто і надзвичайно смачно