Торт "Страва диявола": вразьте своїх близьких спокусливим американським десертом
Торт "Страва диявола" – це популярний у США десерт. Він складається з шоколадного бісквіта та шоколадного крему. Назва торта повязана з його темним кольором та неймовірним смаком, який може спокусити будь-кого, повідомляє Дніпровська Панорама.
Історія торта "Страва диявола" почалася у 20 столітті, коли в Америці стали популярні шоколадні бісквіти з додаванням соди або розпушувача. Після цього коржі стали більш вологі та пишні коржі, які відрізнялися від світлих та сухих бісквітів того часу. Вперше рецепт цього торта був опублікований в 1902 році в книзі "Mrs. Rorer's New Cook Book". Він і досі популярний, але лише під різними назвами.
Тепер пропоную дізнатися, як готується цей смачний дисерт.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 200 г;
- цукор (краще коричневий, але можна і простий) — 200 г;
- какао-порошок — 30 г;
- сода — 1 ч. л.;
- розпушувач — ⅓ ч. л.;
- три яйця;
- масло вершкове — 150 г;
- вода тепла — 300 мл;
- ванільний цукор — 5 г;
- кава розчинна (або натуральна) — 1 ч. л.;
- лікер (кавовий або шоколадний) — 1 ст. л.;
- шоколад темний — 100 г;
- вершки (33%) — 80 мл.
Спосіб приготування:
Змішайте в тарілці всі сухі інгредієнти, обов'язково просійте через сито, щоб торт добре піднявся. Добре розмішайте вінчиком.
У миску міксера розбийте 3 яйця, туди додайте чайну ложку ванільного цукру, 150 г теплого вершкового масла і 300 мл теплої води. Перемішайте на малій швидкості, поступово додавайте суміш борошна з какао. Перемішуйте до одержання рідкого однорідного тіста.
Після чого додайте лікер та ваніль. Перелийте тісто у форму для випічки діаметром, бажано 26 сантиметрів, попередньо змастіть маслом. Обов'язково на дно вистеліть пекарський папер. Щоб тісто розтеклося, постукайте трохи по столу формою з тістом.
Заздалегідь розігрійте духовку, а потім випікайте при температурі 180 градусів приблизно 45 хвилин. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки.
Готовий корж витягніть та дайте трохи охолонути на дерев'яній дошці.
Щоб приготувати шоколадний крем замочіть у воді 15 г желатину, відповідно інструкції на упаковці. Розігрійте на водяній бані 100 г шоколаду, відставте вбік.
У каструлю треба налити 150 мл молока і 150 мл вершків, додати щіпку солі, 40 грамів цукру, довести до кипіння.
Відокремте жовтки від білків і перемішайте їх з цукром, що залишився (40 г). Весь час перемішуючи цю суміш, поступово влийте в неї закипілі вершки з молоком. Поверніть все у каструлю, поставте на вогонь, варіть весь час перемішуючи, на середньому вогні до закипання.
Готовність можна перевірити, провівши полоску на звороті ложки — якщо полоска не сходиться, то крем готовий. Зніміть з вогню, додайте чайну ложку ванільного цукру та розтоплений желатин, перемішайте.
Увесь час перемішуючи, повільно додайте підготовлений крем у розтоплений шоколад. Перемішайте до отримання однорідної блискучої маси.
Розріжте бісквіт на дві або три частини впоперек і прошаруйте кремом.
Покрийте торт розтопленим шоколадом. Прикрасьте його за бажанням фруктами, ягодами, горіхами або збитими вершками.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали як приготувати полуничний лікер в домашніх умовах. Рецепт до сезону (Відео)