Торт "Страва диявола": вразьте своїх близьких спокусливим американським десертом

Торт "Страва диявола" – це популярний у США десерт. Він складається з шоколадного бісквіта та шоколадного крему. Назва торта повязана з його темним кольором та неймовірним смаком, який може спокусити будь-кого, повідомляє Дніпровська Панорама.

Історія торта "Страва диявола" почалася у 20 столітті, коли в Америці стали популярні шоколадні бісквіти з додаванням соди або розпушувача. Після цього коржі стали більш вологі та пишні коржі, які відрізнялися від світлих та сухих бісквітів того часу. Вперше рецепт цього торта був опублікований в 1902 році в книзі "Mrs. Rorer's New Cook Book". Він і досі популярний, але лише під різними назвами.

Тепер пропоную дізнатися, як готується цей смачний дисерт.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 200 г;
  • цукор (краще коричневий, але можна і простий) — 200 г;
  • какао-порошок — 30 г;
  • сода — 1 ч. л.;
  • розпушувач — ⅓ ч. л.;
  • три яйця;
  • масло вершкове — 150 г;
  • вода тепла — 300 мл;
  • ванільний цукор — 5 г;
  • кава розчинна (або натуральна) — 1 ч. л.;
  • лікер (кавовий або шоколадний) — 1 ст. л.;
  • шоколад темний — 100 г;
  • вершки (33%) — 80 мл. 

Спосіб приготування:

Змішайте в тарілці всі сухі інгредієнти, обов'язково просійте через сито, щоб торт добре піднявся. Добре розмішайте вінчиком.

У миску міксера розбийте 3 яйця, туди додайте чайну ложку ванільного цукру, 150 г теплого вершкового масла і 300 мл теплої води. Перемішайте на малій швидкості, поступово додавайте суміш борошна з какао. Перемішуйте до одержання рідкого однорідного тіста.

Після чого додайте лікер та ваніль. Перелийте тісто у форму для випічки діаметром, бажано 26 сантиметрів,  попередньо змастіть маслом. Обов'язково на дно вистеліть пекарський папер. Щоб тісто розтеклося, постукайте трохи по столу формою з тістом.

Заздалегідь розігрійте духовку, а потім випікайте при температурі 180 градусів приблизно 45 хвилин. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки.

Готовий корж витягніть та дайте трохи охолонути на дерев'яній дошці.

Щоб приготувати шоколадний крем замочіть у воді 15 г желатину, відповідно інструкції на упаковці. Розігрійте на водяній бані 100 г шоколаду, відставте вбік.

У каструлю треба налити 150 мл молока і 150 мл вершків, додати щіпку солі, 40 грамів цукру, довести до кипіння.

Відокремте жовтки від білків і перемішайте їх з цукром, що залишився (40 г). Весь час перемішуючи цю суміш, поступово влийте в неї закипілі вершки з молоком. Поверніть все у каструлю, поставте на вогонь, варіть весь час перемішуючи, на середньому вогні до закипання. 

Готовність можна перевірити, провівши полоску на звороті ложки — якщо полоска не сходиться, то крем готовий. Зніміть з вогню, додайте чайну ложку ванільного цукру та розтоплений желатин, перемішайте.

Увесь час перемішуючи, повільно додайте підготовлений крем у розтоплений шоколад. Перемішайте до отримання однорідної блискучої маси.

Розріжте бісквіт на дві або три частини впоперек і прошаруйте кремом.

Покрийте торт розтопленим шоколадом. Прикрасьте його за бажанням фруктами, ягодами, горіхами або збитими вершками.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали як приготувати полуничний лікер в домашніх умовах. Рецепт до сезону (Відео)