Тренуйтеся стрибати через калюжі. Мешканців Дніпра засмутили прогнозом погоди на вихідні

Вас вже налякали ожеледь і морози в Дніпрі? А дарма! Як говорить синоптик Наталка Діденко, в Україні тепла погода буде аж до Святвечора та Різдва, пише Дніпровська панорама.

Не скажу, що із сонцем, бо опадів вистачатиме. Проте все ж морози очікується буквально найближчі дві ночі, на суботу і на неділю. А потім навіть вночі переважатимуть "плюси". Тому приділимо увагу вихідним, - пише Діденко.

За її словами, на вихідні, 16-17 грудня, в Україні температура повітря вночі становитиме на сході, півночі та в центральній частині -3-9 градусів.

На решті території очікується 0-3 градуси морозу.

Впродовж дня в суботу та неділю потепліє до 0+5 градусів, лише в суботу в східних областях, на Полтавщині та в Дніпрі з районами -1-4 градуси.

16-го грудня невеликий мокрий сніг пройде на заході та півночі, на решті території - просто хмарно.

17-го грудня опадів побільшає - дощ та мокрий сніг, хіба на сході без істотних опадів.

В опадах на дорогах ситуація ускладнюватиметься. А враховуючи стан тротуарів та доріг тренуйтеся стрибати через калюжі та долати льодяні й мокросніжні горби. Взуття особливо ретельно підбирайте. Бо в гумовиках холоднувато, тут підійдуть якісь спортивні високі черевики на товстих підошвах - не елегантно, проте економія на ліках від застуди та зустріч Різдва без чхань і кашлянь.

У Києві вихідними - невеликий мокрий сніг чи дощ, 17-го грудня опади інтенсивніші. Вночі невеликий "мінус", протягом дня +1+3 градуси, - зазначила синоптик.

Прогноз погоди на 16 грудня від Укргідрометеоцентру

16 грудня

Хмарно з проясненнями.

Без істотних опадів, лише у північній частині вдень невеликий мокрий сніг.

На дорогах країни, крім півдня, місцями ожеледиця.

Вітер переважно західний, 5-10 м/с.

Температура вночі 2-7° морозу, на Чернігівщині та Сумщині місцями 9-12° морозу, вдень в Україні від 3° морозу до 2° тепла, в Криму до 5° тепла; в Карпатах вночі 8-13° морозу, вдень 1-6° морозу.

Нагадаємо, раніше ми писали: В Україну прийде антициклон Fiona. Яку погоду він принесе