Тролейбуси будуть іншими: у Дніпрі "Південмаш" замінить кузови білоруського МАЗ

Тролейбуси "Дніпро", які збираються на Південному машинобудівному заводі (ПМЗ) у Дніпрі на базі кузовів Мінського автомобільного заводу (МАЗ), надалі виготовлятимуть із використанням кузовів іншого виробника. Це пов'язано з тим, що у травні 2023 року Рада національної безпеки та оборони України запровадила проти МАЗу десятирічні санкції. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на LIGA.net.

"Безумовно, у подальшому виробництві тролейбусів "Дніпро" не використовуватимуться кузови МАЗ та інші комплектуючі, виготовлені суб'єктами господарювання, щодо яких запроваджено санкції Україною чи Європейським Союзом. На сьогоднішній день ми впроваджуємо альтернативні технічні рішення: плануємо виробляти тролейбуси "Дніпро" на базі кузовів іншого виробника", - заявила прес-служба торгового дому "Літан", яка був постачальником кузовів МАЗ.

Наразі компанія завершує контракт на виробництво 40 тролейбусів "Дніпро" для Миколаєва, в яких використовуються білоруські кузови МАЗ203Т. Всі вони були придбані та ввезені до України ще до 2022 року.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, чи потрібно у Дніпрі платити за повірку лічильника газу.